Les Arts rep prop de quatre-centes sol·licituds per a la borsa de treball de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana - Les Arts, València

Les Arts rep prop de quatre-centes sol·licituds per a la borsa de treball de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana

El Palau de Les Arts Reina Sofia inicia aquest divendres, 15 de setembre, les audicions per a la borsa de treball de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), la formació titular de l’enclavament cultural.

El resultat d’aquest procés regularà la futura contractació per a cobrir reforços temporals, baixes i excedències de l’OCV. La vigència de la borsa serà de tres temporades, amb la qual cosa s’estendrà fins al curs líric 2019-2020.

En total, Les Arts ha rebut prop de quatre-centes sol·licituds per als instruments que figuren en la convocatòria: viola, violí, fagot, flauta, trompeta i percussió. El centre d’arts ha gestionat per primera vegada la tramitació de candidatures a través de muv.ac, una pàgina web especialitzada en la gestió d’audicions que utilitzen actualment teatres com la Staatsoper de Viena, la Komische Oper de Berlín, etc.

La major part de les candidatures procedeix de països europeus, majoritàriament d’Espanya, encara que també hi ha aspirants d’Argentina, Austràlia, Brasil, Colòmbia, Corea, els Estats Units, Mèxic, Rússia o Uruguai. La prova de violí, amb quasi un centenar de sol·licituds, és la que més aspirants ha convocat.

Les Arts albergarà durant la segona quinzena de setembre les diferents proves, que començaran aquest divendres amb la selecció per a viola, a la qual seguiran les audicions de flauta (16), fagot (17), trompeta (18), percussió (22) i violí (30).

El jurat de les audicions està format per l’intendent-director artístic, Davide Livermore; els directors titulars de l’OCV, Roberto Abbado i Fabio Biondi, juntament amb membres de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana. Les audicions seran públiques fins a completar l’aforament de la sala on es realitzen.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts