Les Arts ofereix 176 sessions d'activitat didàctica en la temporada 2017-2018 - Les Arts, València

Les Arts ofereix 176 sessions d’activitat didàctica en la temporada 2017-2018

 

El Palau dels Arts Reina Sofia obri dimecres que ve, 13 de setembre, en la seua pàgina web, el període d’inscripció a través d’un formulari en línia per a les 176 sessions didàctiques que contempla el programa educatiu de la temporada 2017-2018.

Les activitats, adreçades principalment a estudiants de Primària, Secundària, universitat, conservatoris de Música i Dansa i escoles oficials d’idiomes, inclouen per primera vegada una activitat per a menors de tres anys: Babies ONLY, un taller d’estimulació sensorial.

Espectacles educatius, tallers, jornades, trobades, col·loquis i iniciatives de divulgació de la lírica i de la música simfònica articulen les diferents propostes que fins al juny de 2018 albergaran els diferents espais de Les Arts.

Dins dels espectacles educatius, el centre d’arts recupera dos dels seus muntatges més celebrats: ‘Detectius en l’òpera’, una eixelebrada visita guiada en la qual els xiquets i xiquetes, convertits en detectius novells, descobreixen els secrets d’un teatre d’òpera; i ‘Dibuixar la música’, inspirat en ‘La història de Babar, el petit elefant’, de Francis Poulenc, i ‘El carnestoltes dels animals’, de Camille Saint-Saëns.

A més, aquest curs inclou altres propostes com ‘Sent la música’, que permetrà als assistents conéixer de manera transversal el piano, la seua naturalesa, timbre i registres, així com la continuïtat del projecte LOVA.

L’Aula Magistral, d’altra banda, acull dues lectures dramatitzades a través de les quals l’alumnat explora les relacions entre la lírica i la literatura. De manera paral·lela a l’estrena el mes de desembre de ‘Don Carlo’, de Verdi, es representarà ‘Dom Karlos, Infant von Spanien’, de Friedrich Schiller, mentre que al maig, amb motiu de les funcions de ‘Tosca’, es posarà en escena ‘La fosca’, paròdia de l’òpera de Puccini en un acte i quatre quadres i mig, escrita en vers per Salvador María Granés. Com a complement, Les Arts ofereix l’activitat ‘De llibre a llibret’, en la qual els estudiants de Secundària i Batxillerat treballen el procés d’adaptació d’una obra literària al llenguatge operístic.

Entre les diferents iniciatives es mantenen també sessions pràctiques al voltant de la lírica i el seu funcionament, com ‘L’òpera en construcció’, que descobreix la interacció de les diferents disciplines professionals en un teatre d’òpera, o la proposta familiar ‘Un matí amb’, que mostra el procés de creació d’una producció operística.

En l’apartat de tallers, Les Arts recupera propostes com ‘Attrezzomania’, ‘VestuArts’ i ‘CaracterizaT’, adreçades a estudiants de segon cicle de Primària perquè coneguen de primera mà l’activitat de departaments imprescindibles en qualsevol teatre: attrezzo, vestuari i caracterització.

Acostar l’excel·lència artística

La qualitat de l’activitat artística constitueix una altra de les bases del programa didàctic. Com a complement a la formació dels futurs professionals, el centre d’arts organitza trobades i col·loquis amb destacats directors d’orquestra i cantants, amb motiu de la seua presència en el teatre.

Per altra banda, els cossos estables de Les Arts seran també objecte d’estudi en altres activitats: ‘Educant en Simfonia’ i ‘Re-Cambra’, al voltant dels concerts simfònics i de música de cambra de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, i ‘Tots a Cor’, sobre l’activitat del Cor de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, Les Arts també manté accions de divulgació i acostament de la lírica com a espectacle. Al llarg de la temporada, el programa ‘Sent l’òpera’ permet gaudir d’una de les funcions d’òpera a estudiants de Secundària, de Batxillerat i de centres d’ensenyament de règim especial, a més dels assajos generals i funcions didàctiques destinats exclusivament al públic educatiu.

El programa didàctic de la temporada 2017-2018 inclou també les diferents propostes amb les quals Les Arts se suma cada any a la celebració dels European Opera Days, que en la passada edició van reunir més de mil cent persones en el centre d’arts. Aquestes jornades, promogudes des d’Òpera Europa -la principal organització del continent, amb 170 companyies d’òpera i festivals associats-, tenen com a fi posar en valor la música com a llenguatge universal i enaltir l’òpera, art per excel·lència de la identitat europea.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts