Les Arts acull l'estrena a Espanya de 'Mural', de Francisco Coll - Les Arts, València

Les Arts acull l’estrena a Espanya de ‘Mural’, de Francisco Coll

El Palau de les Arts Reina Sofía estrenarà a Espanya l’obra simfònica ‘Mural’, de Francisco Coll, el pròxim 6 d’abril a l’Auditori. George Pehlivanian assumeix la direcció d’aquest concert, en el qual també s’ofereix ‘Das Lied von der Erde’, de Gustav Mahler.

‘Mural’ és un encàrrec de l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg, de la Jove Orquestra Nacional de Gran Bretanya i Les Arts al jove compositor valencià. La seua estrena absoluta va tindre lloc el passat 26 de setembre amb la Filharmònica de Luxemburg, dirigida per Gustavo Gimeno.

L’autor valencià proposa una simfonia per a gran orquestra en cinc moviments i amb una durada de 24 minuts. “Amb ‘Mural’ crec que es tanca un període en el meu treball. A manera d’un mural, la peça presenta una síntesi dels llenguatges musicals que he desenvolupat en l’última dècada”, explica Francisco Coll.

El jove talent ja va treballar per primera vegada al maig de 2016 al Palau de Les Arts amb “Café Kafka”, una òpera de cambra en un acte, escrita per a cinc solistes i deu instrumentistes, per a la qual Les Arts va disposar una nova producció. La partitura va ser una petició de la Royal Opera House Covent Garden de Londres, el Festival d’Aldeburgh i l’Opera North de Leeds.

En el concert, així mateix, la mezzosoprano Elena Zhidkova i el tenor Nikolai Schukoff cantaran ‘Das Lied von der Erde’ (‘La cançó de la Terra’), de Gustav Mahler; una peça que va escriure el compositor austríac un any després de la mort de la seua filla María i tres anys abans de la seua pròpia.

Les Arts reuneix dos destacats intèrprets que han gaudit de l’èxit a la capital del Túria. El públic recordarà el tenor austríac pels seus papers en ‘Salomé’, ‘Borís Godunov’, ‘Ariadne auf Naxos’ o ‘Die Walküre’, mentres que la mezzo petersburgesa va debutar en 2014 amb ‘El castell de Barbablava’, de Bartok.

George Pehlivanian (Beirut, 1964) dirigeix per primera vegada l’Orquestra de la Comunitat Valenciana. Invitat habitual de les més prestigioses formacions del món, el mestre nord-americà va captar l’atenció internacional en guanyar el prestigiós Concurs Internacional de Besançon. Va estudiar piano i violí, i va arribar a ser deixeble de Pierre Boulez i Lorin Maazel. El seu ampli repertori comprén la música francesa, l’obra completa mahleriana i un extens i variat registre operístic.

 

.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts