Les Arts i les bandes de música col·laboren en activitats de formació, divulgació i promoció musical - Les Arts

Les Arts i les bandes de música col·laboren en activitats de formació, divulgació i promoció musical

El Palau de les Arts Reina Sofía i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) col·laboraran en activitats de formació, divulgació i promoció musical, segons l’acord subscrit entre ambdós institucions.

L’acte ha comptat amb la presència del president de l’FSMCV, Pedro Rodríguez; l’intendent i director artístic de Les Arts, Davide Livermore; i el director economicoadministratiu del centre cultural, Francisco Potenciano. A més, compta amb el suport de Cultura de la Generalitat

Els responsables de Les Arts ha volgut destacar el gir que s’està donant a l’espai “perquè siga un referent operístic, però també per a reafirmar l’ampliació de programació i utilització d’aquest espai de tots els valencians i valencianes per a altres activitats artístiques d’una manera més habitual com és aquest cas, el de la programació de concerts de les societats musicals valencianes, un dels nostres majors valors artístics i socials, un moviment de cohesió social importantíssim”.

Per la seua banda, el president de l’FSMCV ha afirmat que “estem satisfets amb el conveni que s’ha firmat hui perquè suposa que dins de la programació anual de Les Arts participaran de forma habitual i, amb tots els drets, les societats musicals de la Comunitat Valenciana, clar representant de la nostra cultura”.

El principal objectiu és unir les potencialitats del complex cultural amb què ofereix la federació amb accions com ara la promoció de les formacions dependents de les societats musicals a través de cicles, audicions i certàmens a Les Arts o la difusió entre aquestes de l’activitat que realitza el centre cultural.

L’acord preveu, a més, condicions favorables d’accés de les societats musicals a la programació habitual de Les Arts, així com l’obertura a aquest col·lectiu de sessions de treball de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i del Centre Plácido Domingo, a més dels assajos generals de les representacions operístiques.

Així mateix, també figura la possible participació d’intèrprets de les societats musicals en l’oferta musical de Les Arts i dotació, dins de les possibilitats de l’enclavament artístic, d’infraestructura i recursos per a les trobades de la Jove Banda i la Jove Orquestra de l’FSMCV.

En l’apartat educatiu, Les Arts i l’FSMCV estipulen també l’organització de classes magistrals i altres activitats formatives de primer nivell per al col·lectiu de les societats musicals vinculat als protagonistes de l’oferta artística de Les Arts.

Bandes a Les Arts

El conveni marc inclou també el desenvolupament de les pròximes edicions del cicle ‘Les Bandes a Les Arts’ que, anualment, acull les instal·lacions de l’edifici dissenyat per Santiago Calatrava.

Particularment, ambdós institucions convocaran un concurs entre les societats musicals pertanyents a l’FSMCV perquè presenten projectes amb què cobrir, segons el pressupost disponible en cada anualitat, el nombre més gran d’espectacles. Una comissió mixta establirà el nombre de projectes a exhibir segons la qualitat d’aquestos i la disponibilitat d’espais per a presentar-se.

El text inclou, també, la voluntat d’integrar en aquest cicle activitats coincidents amb manifestacions festives i culturals del territori valencià.

Dos referents culturals

L’FSMCV agrupa 547 societats musicals, amb 40.000 músics (el 50% d’Espanya), 60.000 alumnes, 200.000 socis i 1.686 formacions (1.075 bandes, 174 orquestres, 233 cors, 133 grups de cambra…).

Les Arts, per la seua banda, sustenta el seu projecte artístic al Centre Plácido Domingo, el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, aquesta última considerada per la crítica com una de les millors formacions del continent. Roberto Abbado i Fabio Biondi són els actuals directors musicals de l’OCV, que junt amb Ramón Tebar conformen la terna de batutes de referència de Les Arts per a les pròximes temporades.

Fins a la data, l’enclavament cultural ha obert les seues portes i espais a les bandes en cicles com ara ‘Les Bandes a Les Arts’, mentre que, per la seua banda, destacades figures vinculades al teatre d’òpera com ara Plácido Domingo o Zubin Mehta han col·laborat amb reputades societats musicals de la Comunitat Valenciana.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts