Les Arts posa en escena el melodrama 'Lucrèce Borgia', de Victor Hugo, que va inspirar l'òpera homònima de Donizetti - Les Arts

Les Arts posa en escena el melodrama ‘Lucrèce Borgia’, de Victor Hugo, que va inspirar l’òpera homònima de Donizetti

El Palau de les Arts Reina Sofía posa en escena el melodrama ‘Lucrèce Borgia’, de Victor Hugo, que va servir com a inspiració directa per al llibret de l’òpera homònima de Donizetti, que es representa, actualment a la Sala Principal, en una nova producció de Emilio Sagi.

Pepe Galotto dirigeix aquesta lectura dramatitzada, coproduïda entre Les Arts i La Farseria, amb adaptació i proposta escènica d’Anselmo Alonso i caracterització, il·luminació, vestuari i selecció musical a càrrec de l’equip de Les Arts.

L’elenc està format per Lucrecia Cervelló (Lucrezia Borgia), Miguel Seguí (Alfonso d’Este), Roberto Roig (Genaro), Robert de la Fuente (Yubeta), Adrián Ferrer (Orsini), Georgia Negri (Princesa Negroni), Chuso Puig (Jacobo Libereto), Christian Giner (Rustiguelo), Álex Reyes (Ascanio Petruci) y Noel Conde (Ludovico Vitelozo).

Segons ha explicat Galotto, el text de Victor Hugo “és una visió romàntica del personatge renaixentista: Lucrecia, en lluita interna per netejar el seu passat sinistre intenta protegir el seu fill d’una destinació familiar plena de depravacions morals (incests, enverinaments, assassinats). La destinació i l’amor de Genaro pel seu amic Orsini farà impossible la salvació del seu fill i la seua pròpia redempció”.

El dramaturg francés va estrenar a París el 2 de febrer de 1833 ‘Lucrèce Borgia’, obra teatral en tres actes i prosa, un paradigmàtic exercici de l’imperant romanticisme que bategava amb enorme vitalitat en els anys 30 del segle XIX.

Victor Hugo ofereix un retrat en negatiu de la il·lustre filla del valencià papa Borja. Un retrat que va més enllà dels suaus contorns de la dona bella; un retrat que esmola el perfil tràgic de l’assassina que va ser també dona utilitzada i humiliada.

La ‘Lucrèce Borgia’, de Victor Hugo, naix amb una premissa dramatúrgica quasi ideològica, política: el teatre és una tribuna des de la qual es parla en veu alta i potent; el drama té una dimensió i una funció social, nacional i humana, ha apuntat Anselmo Alonso.

El projecte, que s’emmarca dins del programa didàctic del centre d’arts, compta amb una funció oberta al públic general el diumenge, 9 d’abril, a les 18.00 hores. Les localitats tenen un preu únic de 7 euros.

4 comments
 1. cheap nike outlet online
  14/10/2021 at 6:08 am

  cheap nike outlet online

  The midsole shark teeth, air cushion and tongue are all embellished in pink, and matched with the green upper, it brings a sense of matcha + cherry blossoms, making the overall tone quite refreshing.

 2. cheap lv shop
  14/10/2021 at 7:48 am

  cheap lv shop

  What kind of leather will be made into which Cheap authentic Original Women louis Vuitton Sale|Authentic Women louis Vuitton Sale|Cheap Louis Vuitton Handbags Factory Outlet Online Sales sale online store ,LV bag? First of all, only the top-quality lea…

 3. jordans 2012 retro
  16/10/2021 at 10:56 am

  jordans 2012 retro

  Jordan not only brought various versions of the Air Jordan 1, but also transplanted this classic theme to other shoes.

 4. space jam air jordans
  16/10/2021 at 3:49 pm

  space jam air jordans

  In addition to the well-known Clot x Air Jordan 14 Low, as well as OFF-WHITE x Air Jordan 2, with its super high value, popular shoes have also attracted the attention of players.

Leave a Reply