‘Lucrezia Borgia’, primera òpera que Les Arts emet en directe - Les Arts, València

‘Lucrezia Borgia’, primera òpera que Les Arts emet en directe

‘Lucrezia Borgia’, de Gaetano Donizetti, es convertirà en la primera òpera que el Palau de les Arts Reina Sofía emeta en directe el pròxim 1 d’abril. Açò ha sigut possible a través d’un acord de col·laboració amb l’Agència Valenciana del Turisme. En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha volgut destacar que “la unió de turisme i cultura és fonamental en la nostra estratègia de promoció de la Comunitat Valenciana i, sens dubte, el Palau de les Arts és un gran baluard a tots els nivells”.

A través de The Opera Platform i de forma gratuïta, una audiència potencial de dos milions d’espectadors de tot el món podrà gaudir de la primera nova producció que Les Arts estrena en la Temporada 2016-2017.

La iniciativa inclou també l’emissió durant l’intermedi d’entrevistes, i continguts audiovisuals entorn de Les Arts, l’òpera de Donizetti i l’empremta de la Família Borja a la Comunitat Valenciana.

L’únic requisit per a gaudir de l’espectacle és disposar de connexió òptima a Internet. Una vegada finalitzada la transmissió, ‘Lucrezia Borgia’ continuarà disponible per al seu visionat en la pàgina web de ‘The Opera Platform’, per un període de sis mesos.

Fabio Biondi, en la direcció musical, i Emilio Sagi, com a artífex de la posada en escena, es troben immersos en els últims assajos d’aquest melodrama musical, basat en el retrat que va fer Victor Hugo de l’enigmàtica filla del papa Alexandre VI.

Musicalment, ‘Lucrezia Borgia’ és una de les partitures més endiablades de Gaetano Donizetti, especialment per al seu protagonista, un paper que en la història de la lírica ha quedat reservat a veus llegendàries, entre les quals destaquen Montserrat Caballé o Joan Sutherland.

La soprano italiana Mariella Devia, considerada com l’última gran dama del bel canto, encarna en Les Arts la controvertida protagonista. L’acompanyen en el repartiment reconeguts intèrprets del gènere: el tenor nord-americà William Davenport (Gennaro), el baix-baríton croat Marko Mímica (Alfonso d’Este) i la mezzosoprano valenciana Silvia Tro Santafé (Maffio Orsini).

Es tracta del cinqué muntatge –el tercer de producció pròpia- que Emilio Sagi presenta en l’enclavament cultural valencià després de les seues celebrades incursions en òpera espanyola i sarsuela: ‘La Bruja’ i ‘El rey que rabió’, ambdós de Ruperto Chapí; ‘Luisa Fernanda’, de Moreno Torroba; i ‘El dúo de ‘La Africana’, de Fernández Caballero.

La posada en escena amb escenografia de Llorenç Corbella, vestuari de Pepa Ojanguren i il·luminació d’Eduardo Bravo, suposa la primera visita del director d’Oviedo durant aquesta temporada, que tancarà també amb una producció seua: ‘Tancredi’, de Rossini.

The Opera Platform

Des de 2014, ‘The Opera Platform’ (TOP) ofereix una temporada europea d’òpera en directe mitjançant accés gratuït a través del seu portal (http://www.theoperaplatform.eu/en), amb l’objectiu d’atraure i cultivar nous públics.

El projecte està cofinançat pel programa Creative Europe de la Comissió Europea, en associació amb 15 teatres de 12 països europeus.

Les Arts ha sigut invitat a participar en aquesta temporada amb l’emissió de ‘Lucrezia Borgia’, de Donizetti, per a la qual compta amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme en una iniciativa que uneix la divulgació de la lírica a tota la societat junt amb la promoció de la Comunitat Valenciana com a destinació cultural.

‘Les Arts és òpera’, amb Ramon Gener

El pròxim 22 de març, a les 19.30 h, al Teatre Martín i Soler, Ramon Gener oferirà una nova entrega dins del programa de conferències ‘Les Arts és òpera’, en què analitzarà i explicarà els amagatalls de ‘Lucrezia Borgia’.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts