Les Arts ofereix 28 hores ininterrompudes d'activitat gratuïta per a celebrar l'aniversari de Mozart - Les Arts

Les Arts ofereix 28 hores ininterrompudes d’activitat gratuïta per a celebrar l’aniversari de Mozart

El Palau de les Arts Reina Sofía ofereix 28 hores ininterrompudes d’activitat gratuïta per a celebrar l’aniversari de Wolfgang Amadeus Mozart amb ‘Mozart Nacht und Tag’, els dies 27 i 28 gener. Es tracta d’una nova iniciativa per a tots els públics al voltant de la figura del geni de Salzburg i la seua repercussió en les diferents disciplines artístiques.

Segons ha explicat hui en conferència de premsa l’intendent de Les Arts Davide Livermore, la idea sorgeix d’una proposta que ell mateix va introduir al Teatre Baretti de Torí i que a Les Arts es canalitza a través del Programa Didàctic, que dirigeix Víctor Gil.

Diferents professionals, institucions i artistes col·laboren de manera voluntària en la posada en marxa d’aquesta “inèdita marató artística”: la Universitat de València, a través dels departaments de Filologia Anglesa i Alemanya; el Conservatori Superior Salvador Seguí, de Castelló; els Conservatoris Joaquín Rodrigo, José Iturbi i número 1 de València; així com l’Institut de Secundària Luis Vives, el Centre Plácido Domingo, els músics Eduardo Díaz, Elizabete ?rante, Gianluca Tavaroli i la solista de l’OCV Susana Gregorian.

Davide Livermore els ha traslladat la seua gratitud junt amb els professionals de Les Arts implicats en l’activitat, així com també Gurmet Catering & Espacios per la seua contribució “per a aconseguir la I edició de ‘Mozart Nacht und Tag”.

El ventall de possibilitats comprén des de tallers didàctics, recitals, sessions de música DJ, projeccions, lectures, música de cambra, ballet i una xarrada-café que acolliran l’Aula Magistral, el Teatre Martín i Soler i la Sala Principal. Un total de 21 propostes, que a excepció dels tallers, seran de lliure accés fins a completar l’aforament de les sales o espais habilitats.

L’activitat comença a les 20.00 h del 27 de gener amb un recital de Lied a càrrec dels cantants del Centre Plácido Domingo, al Teatre Martín i Soler.

De forma paral·lela, 35 alumnes d’Educació Primària arribaran al teatre, al voltant de les 20.30 h, per a ser els primers a passar una nit al Palau de les Arts i conéixer millor la figura de Mozart gràcies al treball d’alumnes del Màster Universitari en Professor/a d’Educació Secundària, que organitza el departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de València.

Mitja hora després, el vestíbul del Teatre Martín i Soler acollirà una lectura acompanyada de piano de les ‘Cartes’ de Mozart, realitzada en col·laboració amb els alumnes de Llengua Alemanya de l’Institut Luis Vives, seguit d’un recital de violí de la professora de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Susanna Gregorian.

A les 22.30 h, abans de dirigir-se a la Sala Principal per a dormir, els més menuts assistiran a una sessió educativa sobre “La flauta màgica”, l’òpera de Mozart que gaudeix del favor de xiquets i adults, en la Sala d’Assajos A, que Les Arts utilitza per als treballs previs als assajos a la Sala Principal.

Al mateix temps, el vestíbul del Teatre Martín i Soler es transformarà en un animat café per a xarrar sobre les ‘Cartes’ de Mozart’ i intercanviar opinions sobre la figura del geni de Salzburg.

A partir de la mitjanit, Les Arts proposa dues alternatives per al públic més vetlador cine o música DJ.

El Teatre Martín i Soler es convertirà en un cine per a 380 persones amb dues projeccions emblemàtiques: ‘Juan’, de Kasper Holten, prestigiós director d’escena danés i anterior director artístic del Covent Garden, amb el baríton Christopher Maltman com a protagonista, i ‘Amadeus’, l’oscarizada visió de MiloForman Sobre el genial compositor.

Per la seua banda, el vestíbul de l’Aula Magistral es transformarà en una singular pista de ball amb dues sessions de música DJ sobre obres de Mozart, amb els DJ Gianluca Tavaroli i Eduardo Díaz com a artífexs de l’espectacle.

El matí del dia 28 comença amb el desdejuni dels més xicotets, cortesia de Gurmet Catering & Espacios, al vestíbul principal, que posa punt final al taller didàctic al voltant de Mozart.

A partir de les 11.00 h, el Teatre Martin i Soler i l’Aula Magistral acullen un intens cicle de recitals junt amb una sessió de ballet. A les 11.00 h, Elizabete ?rante, del Conservatori Superior Joaquín Rodrigo, protagonitza una matinée pianística amb obres del prodigiós autor. Hora i mitja després, la dansa arriba de la mà de jóvens ballarins que han mostrat el seu talent en diferents espectacles de Les Arts i que se sumen de manera voluntària a aquestes jornades amb el muntatge ‘Mozart und Tanz’ al Teatre Martín i Soler.

‘Mozart Nacht und Tag’ inclou quatre propostes de música de cambra i dos recitals de veu. L’Aula Magistral rep, a les 13.00 h, músics del Conservatori Municipal José Iturbi per a la primera sessió cambrística, que deixarà pas a un recital a càrrec d’alumnes del Conservatori Superior Joaquín Rodrigo, a les 15.45 h. L’epicentre musical es desplaça a partir de les 16.00 h al Teatre Martín i Soler, amb dues sessions de cambra que ofereixen instrumentistes del Conservatori José Iturbi, a les 16.00 h, i del Conservatori Superior Salvador Seguí, a les 18.15 h.

Els intèrprets del Conservatori Superior Joaquín Rodrigo són els protagonistes de les dues últimes sessions de música de cambra i de música vocal que ofereix ‘Mozart Nacht und Tag’, a les 19.15 h, a l’Aula Magistral, i a les 20.30 h, al Teatre Martín i Soler.

Els artistes del Centre Plácido Domingo clausuraran la marató mozartiana a les 22.30 h amb un recital amb àries d’òperes del geni de Salzburg en el seu escenari de referència, el Teatre Martín i Soler.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts