Diego Matheuz debuta amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana en l'Auditori de Castelló - Les Arts, València

Diego Matheuz debuta amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en l’Auditori de Castelló

Diego Matheuz dirigirà l’Orquestra de la Comunitat Valenciana este dissabte, 21 de gener, en el primer concert que la formació titular del Palau de les Arts Reina Sofía ofereix en 2017 a l’Auditori de Castelló.

Per al seu debut al capdavant de l’OCV, el mestre veneçolà ha triat un programa integrat per ‘Obertura tràgica, opus 81’ de Brahms, ‘Danses de Galanta’, de Kódaly, i ‘Simfonia número 5’, de Txaikovski.

Es tracta de la segona incursió de l’OCV a Castelló aquesta temporada, després del concert ‘Noves Veus’, amb Ramón Tebar, i els cantants del Centre Plácido Domingo, el passat 27 de novembre. El cicle inclou també dos pròxims concerts, que suposaran el debut de Víctor Pablo Pérez i John Axelrod amb la formació titular de Les Arts.

Diego Matheuz (Barquisimeto, 1984) és un dels directors més prometedors que han sorgit del Sistema Nacional d’Orquestres i Cors Juvenils i Infantils de Veneçuela, que té en Gustavo Dudamel el seu màxim exponent.

Director principal del La Fenice de Venècia, de setembre de 2011 a 2015, i principal director invitat de la Simfònica de Melbourne, compta en la present temporada amb importants compromisos amb els dos teatres d’òpera de Berlín, ‘Rigoletto’ en la Deutsche Oper e ‘Il barbiere di Siviglia’, en la Staatsoper.

En l’àmbit orquestral, la seua agenda inclou treballs amb les orquestres del Regio de Torí i La Fenice de Venècia, el seu debut amb l’Orquestra d’Arts Escèniques Hyogo al Japó, la Filharmònica de la BBC, l’Orquestra del Centre Nacional d’Arts de Canadà, a més de la cerimònia dels ECHO Klassik Awards a Berlín.

Des dels seus començaments, el mestre de Barquisimeto ha desenvolupat una notòria carrera a Itàlia, on va debutar en 2008 amb l’Orquestra Mozart a Bolonya, que un any després, el va triar com a principal director invitat. Al setembre de 2009 va substituir Antonio Pappano al capdavant de l’Orquestra de l’Acadèmia Nacional de Santa Cecília, en gira per Milà, Torí i Lucerna, a la qual han seguit diversos concerts a Roma. Altres orquestres italianes amb què ha treballat són l’Orquestra Simfònica Nacional de la Ràdio de Torí, la formació titular del Maggio Musicale Fiorentino i la Filharmònica de La Scala de Milà.

Fora del país transalpí, els seus compromisos l’han portat a dirigir orquestres a Alemanya, Àustria, Canadà, Estats Units, França, Holanda, Israel, República Txeca, Regne Unit i Suècia. Destaquen entre aquestes les filharmòniques de Colònia, Estocolm, Hamburg, Israel, Los Angeles, Ràdio Francesa, Ràdio dels Països Baixos i República Txeca, la Philarmonia britànica i la Philarmonia de Zuric, junt amb la Royal Philarmonic. Ha treballat també amb les simfòniques de Basilea, Birmingham, Houston, Malmoe, NHK de Tòquio, i de les ràdios de Berlín i Frankfurt, a més de l’Orquestra de Cambra de Viena, Mahler Chamber Orchestra, Orquestra de la Suisse Romande i la formació titular del Centre Nacional d’Arts d’Ottawa.

Diego Matheuz manté una forta relació amb les seues orquestres natives, i torna regularment a Caracas. En 2013 va ser nomenat director associat de l’Orquestra Simfònica Simón Bolívar de Veneçuela. Aqueix mateix estiu va participar en la residència d’El Sistema, al Festival de Salzburg, on va dirigir l’Orquestra Juvenil Teresa Carreño de Veneçuela.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts