Elena Zhidkova i Nikolai Schukoff canten “Das Lied von der Erde”, de Mahler, al Palau de les Arts - Les Arts

Elena Zhidkova i Nikolai Schukoff canten “Das Lied von der Erde”, de Mahler, al Palau de les Arts

La mezzosoprano Elena Zhidkova i el tenor Nikolai Schukoff cantaran “Das Lied von der Erde”, de Gustav Mahler, en el concert que dirigeix George Pehlivanian, el pròxim 6 d’abril a l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofía.

El Palau de les Arts reuneix dues veus destacades que ja han rebut l’aplaudiment del públic a València per aquesta obra mestra de Mahler, autor amb què també l’Orquestra de la Comunitat Valenciana ha aconseguit el nivell més alt d’excel·lència.

“Das Lied von der Erde” (La cançó de la Terra) és una de les últimes obres que va enllestir el geni austríac. Va ser escrita un any després de la mort de la seua filla Maria (1907) i tres abans de la seua pròpia mort, la partitura és una simfonia monumental que consta de sis moviments concebuts com a cançons independents.

Elena Zhidkova va debutar al Palau de les Arts el 2014 amb “El castell de Barbablava”, de Bartók, sota la batuta de Henrik Nánási. La mezzosoprano de Sant Petersburg és una reconeguda intèrpret que ha participat en festivals de prestigi com Bayreuth, Edimburg o el festival de Pasqua de Salzburg i l’han dirigida figures com Claudio Abbado, Gustavo Dudamel, Valery Gergiev, Nikolaus Harnoncourt, Kent Nagano i Myung Whun Chung.

Nikolai Schukoff, per la seua banda, va cantar per primera vegada al Palau de les Arts en la nova producció de “Salomé”, que va inaugurar el III Festival del Mediterrani, amb Zubin Mehta com a director musical i Francisco Negrín com a responsable escènic. En temporades posteriors, el tenor austríac ha format part dels repartiments de “Borís Godunov”, de Mússorgski; “Ariadne auf Naxos”, de Strauss, i “Die Walküre”, de Wagner, en el multipremiat muntatge de La Fura dels Baus sota la batuta de Zubin Mehta.

El programa d’aquest concert es completa amb l’estrena a Espanya de “Mural”, de Francisco Coll, un encàrrec de la Filharmònica de Luxemburg, la Jove Orquestra Nacional de Gran Bretanya i el Palau de les Arts Reina Sofía.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts