Roberto Abbado i Paul Curran tanquen la temporada lírica a Les Arts amb 'A Midsummer Night's Dream', de Britten - Les Arts, València

Roberto Abbado i Paul Curran tanquen la temporada lírica a Les Arts amb ‘A Midsummer Night’s Dream’, de Britten

Roberto Abbado, en el podi, i Paul Curran, com a director d’escena, tanquen el curs líric al Palau de les Arts Reina Sofía amb l’òpera ‘A Midsummer Night’s Dream’, de Benjamin Britten, que s’estrenarà el divendres 10 de juny.

El mestre milanés i el director escocés han comparegut en roda de premsa, junt amb l’intendent de Les Arts, Davide Livermore, per a presentar la quarta nova producció del centre d’arts en la temporada 2015-2016.

‘A Midsummer Night’s Dream’, òpera en tres actes amb música de Benjamin Britten i llibret de Benjamin Britten i Peter Pears, basada en l’obra homònima de William Shakespeare, inaugura un mes de juny dedicat al dramaturg anglés en el quart centenari de la seua mort, segons ha explicat Davide Livermore.

Es tracta, a més de la primera obra del compositor anglés, “un dels genis del s. XX” que interpreta l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV). “Una partitura de repartiment coral i de gran força teatral, que necessita d’uns sòlids vímens artístics per a ser representada”, ha matisat l’intendent.

En aquest sentit, ha explicat que Les Arts reuneix un repartiment de valors consolidats del repertori anglés junt amb veus emergents, els artistes del Centre Plácido Domingo i els xiquets de la Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats.

La soprano Nadine Sierra, a qui el públic valencià recordarà per ‘Don Pasquale’ sota la direcció del mateix mestre Abbado en 2015, i el contratenor Christopher Lowrey, un dels nous valors en la seua tessitura, encapçalen el repartiment com a Tytania i Oberon, reis de les fades.

Completen l’elenc Brandon Cedel (Theseus), Iuliia Safonova (Hippolyta), Mark Milhofer (Lysander), Dan Kempson (Demetrius), Nozomi Kato (Hermia), Leah Partridge (Helena), Conal Coad (Bottom), Richard Burkhard (Quince), Keith Jameson (Flute), Tyler Simpson (Snug), William Ferguson (Snout), Michael Borth (Starveling) i Chris Agius Darmanin (Puck).

Roberto Abbado, director titular de l’OCV, ha subratllat la capacitat innovadora de Britten amb aquesta obra, que introdueix nous elements com ara la rellevància de la figura del contratenor, el paper dels cors infantils per a extraure un color “no humà” i “màgic” i un so orquestral misteriós. “És una partitura amb una gran quantitat de matisos i colors, que és un plaer extraure per a un director”, ha afegit.

Paul Curran, director d’escena, escenògraf i coreògraf d”A Midsummer Night’s Dream’ debuta a Les Arts amb aquesta producció, que compta amb vestuari de Gabriella Ingram i il·luminació de David Jacques.

Segons ha destacat Livermore, el director escocés, artista polifacètic i reconegut en els principals teatres del món, va ser, a més, mestre del director artístic de Les Arts. Per a Curran, la principal dificultat de l’òpera, com a director d’escena, consisteix en el seu repartiment amb 19 papers per a solista, “on tot el món és una estrela”.

‘A Midsummer Night’s Dream’ ens ofereix també una riquesa increïble per a treballar -ha analitzat Curran-, “ja que és l’única òpera basada en Shakespeare que usa el text real del dramaturg sense canviar a penes res”.

Curran, segons ha avançat, ambienta l’acció d”A Midsummer Night’s Dream’ en les ruïnes d’un vell temple en què convergeixen les tres dimensions de la fantasia de Shakespeare. El director, així mateix, ha destacat els tres eixos temàtics sobre els quals es basa l’obra: política, religió i sexe. “Vos encantarà”, ha sentenciat l’escocés.

A més del dia 10, hi haurà més representacions els dies 12, 14, 16 i 18 de juny, sent el dia 16 la soprano nord-americana Jennifer O’Loughlin qui cante el paper de la reina de les fades.

Activitats al voltant de William Shakespeare

Aquest mateix mes de juny, ha recordat Davide Livermore, l’Aula Magistral acull una lectura dramatitzada del clàssic shakesperià, amb funcions per al públic del programa didàctic, els dies 8 i 9, i una representació per al públic general el dissabte 11 de juny a les 18.00 h. Les Arts presenta una nova producció teatral pròpia, amb text adaptat per Anselmo Alonso, i actors de La Farsería.

De manera paral·lela, els estudiants podran analitzar en el taller literari “De llibre a llibret”, l’adaptació del text teatral, que va escriure el dramaturg anglés al final del s. XVI, al llenguatge operístic del s. XX en l’obra de Benjamin Britten.

Nova pàgina web

L’intendent de Les Arts ha anunciat hui el llançament, aquesta setmana, d’un nou disseny de la web www.lesarts.com que ha sigut realitzat de manera interna pel departament de sistemes del teatre.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts