Les Arts dedica la seua activitat del mes de juny al 400 aniversari de la mort de William Shakespeare - Les Arts, València

Les Arts dedica la seua activitat del mes de juny al 400 aniversari de la mort de William Shakespeare

El Palau de les Arts Reina Sofía dedica la seua activitat del mes de juny a les celebracions del 400 aniversari de la mort de William Shakespeare amb una programació al voltant de la seua comèdia ‘El somni d’una nit d’estiu’ i les seues diferents adaptacions.

Tant l’activitat operística a la Sala Principal, amb ‘A Midsummer Night’s Dream’, de Benjamin Britten, com la simfònica, a l’Auditori, amb el concert-espectacle ‘El son d’una nit d’estiu’, de Mendelssohn-Bartholdy, es completaran amb propostes d’estil educatiu.

Aquest dissabte, 4 de juny, el centre proposa una nova edició de l’activitat familiar ‘Un matí amb A Midsummer Night’s Dream’, un taller pràctic que explica a jóvens i no tan jóvens el procés de construcció d’un muntatge operístic des de l’escenari de la Sala Principal, amb entrades per 15 euros per al públic general, 12 per a abonats, 7 euros per a jóvens fins a 20 anys, i 10 euros per als qui acompanyen un jove del seu entorn en aquesta activitat.

A més, els participants en aquesta activitat, si realitzen reserva prèvia, poden gaudir d’un menú especial en el restaurant Contrapunto per 20 euros, presentant la seua localitat d”Un matí amb A Midsummer Night’s Dream’.

Aquest mateix mes de juny, l’Aula Magistral acull una lectura dramatitzada del clàssic shakesperià, amb funcions per al públic del programa didàctic, els dies 8 i 9, i una representació per al públic general el dissabte 11 de juny, a les 18.00 h. Les Arts presenta una nova producció teatral pròpia, amb text adaptat per Anselmo Alonso, i actors de La Farsería.

De manera paral·lela, els estudiants podran analitzar en el taller literari ‘De llibre a llibret’, l’adaptació del text teatral, que va escriure el dramaturg anglés al final del s. XVI, al llenguatge operístic del s. XX en l’obra de Benjamin Britten.

Shakespeare per Britten i Mendelssohn-Bartholdy

Roberto Abbado, al podi, i Paul Curran, en l’escena, ultimen aquesta setmana els treballs previs a l’estrena de l’òpera homònima que va compondre Benjamin Britten. ‘A Midsummer Night’s Dream’, l’última nova producció de la Temporada 2015-2016 suposa, a més, la primera partitura de l’autor anglés per a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

El director escocés, responsable també de l’escenografia i coreografia d’aquest muntatge, amb il·luminació de David Jacques i vestuari de Gabriella Ingram, estrenarà el divendres, 10 de juny, el seu primer treball per a Les Arts, que també es representarà els dies 12, 14, 16 i 18.

Jóvens estreles del repertori anglés junt amb cantants del Centre Plácido Domingo conformen l’ampli elenc d’aquesta obra, amb el contratenor Christopher Lowrey (Oberon) i l’emergent soprano Nadine Sierra (Tytania), que el públic de Les Arts recordarà pel seu debut en ‘Don Pasquale’ en 2016, com a protagonistes.

Completen el repartiment: Brandon Cedel (Theseus), Iulia Safonova (Hippolyta), Mark Milhofer (Lysander), Dan Kempson (Demetrius), Nozomi Kato (Hermia), Leah Partridge (Helena), Conal Coad (Bottom), Richard Burkhard (Quince), Keith Jameson (Flute), Tyler Simpson (Snug), William Ferguson (Snout), Michael Borth (Starveling) i l’actor Christopher Darmanin (Puck).

Ramón Tebar clausura l’oferta simfònica de Les Arts amb una altra adaptació de la comèdia de Shakespeare, en aquest cas, la que va escriure Felix Mendelssohn-Bartholdy i que es va utilitzar com a acompanyament musical de l’obra teatral al llarg del segle XIX.

‘El somni d’una nit d’estiu’ s’oferirà a l’Auditori el dia 23 de juny, data que marca l’inici d’aquesta estació. Les Arts ofereix un nou concert-espectacle, de facturació pròpia i direcció escènica d’Allex Aguilera. Torna a l’òpera de València l’actriu Rossy de Palma, que anteriorment ha participat en els muntatges de la sarsuela ‘La corte de faraón’, de Lleó Barbastre, i en ‘Romancero Gitano’, de García Lorca, en la transcripció per a narrador, quartet vocal i guitarra de Mario Castelnuovo-Tedesco.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts