Juan Diego Flórez, el rei indiscutible del ‘bel cant’, clausura el cicle ‘Les Arts és Grans Veus’ - Les Arts, València

Juan Diego Flórez, el rei indiscutible del ‘bel cant’, clausura el cicle ‘Les Arts és Grans Veus’

‘Les Arts és Grans Veus’

 

  • Ofereix un programa variat que, a més de les seues imprescindibles àries belcantistes, inclou a Verdi, Puccini i obres del repertori renaixentista
  • El seu inseparable tàndem pianístic Vincenzo Scalera lo acompanyarà en la seua tornada a Les Arts

 

València (23.05.2023). El cèlebre tenor peruà Juan Diego Flórez torna a Les Arts dotze anys després de la seua última visita en 2011 per a protagonitzar un ineludible recital a la Sala Principal el diumenge 28 de maig a les 19.00 h.

 

Encara que el natural de Lima és reconegut com un virtuós belcantista, en aquesta actuació abordarà un programa ampli que explora diferents èpoques i estils del cant líric: des del Renaixement i el Barroc fins al ‘bel cant’ i el verisme italià.

 

D’aquesta manera, qui va ser considerat per Pavarotti mateix com el seu digne successor farà front a una vetlada que inclou cançons del renaixentista Giulio Caccini i el barroc Giacomo Carissimi, a més d’àries d’òperes de Gluck (‘Paride ed Elena’), Rossini (‘Il signor Bruschino’, ‘Semiramide’), Lalo (‘Le roi d’Ys’), Gounod (‘Roméo et Juliette’), Donizetti (‘La favorite’), Verdi (‘Un ballo in maschera’, ‘Luisa Miller’) i Puccini (‘Le Villi’).

 

La tornada del “tenor de tenors” a Les Arts també genera molta expectació per la bateria de bisos que sempre reserva per al final dels seus recitals, que solen incloure les peces més emblemàtiques del seu repertori.

 

L’acompanyarà en la visita el seu pianista predilecte, Vincenzo Scalera, que ha tingut una longeva relació professional amb el cantant, que ha portat el duo pels teatres d’òpera i sales de concert més importants del món, com les òperes de Viena i París, La Scala, el Carnegie Hall, el Teatro Real o el Palau de les Arts mateix.

 

Scalera també interpretarà obres per a piano al llarg del recital, com la ‘Danse Sibérienne’, dels ‘Péchés de vieillesse’ de Rossini; ‘Berceuse’, de la ‘Jocelyn’ de Godard, i el solo de piano ‘Foglio d’album’, de Puccini.

Flórez ha visitat el coliseu valencià fins a quatre ocasions diferents en el passat per a oferir recitals i concerts, entre els quals destaca la col·laboració que va realitzar amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) per a l’àlbum ‘Bel Canto Spectacular’, gravat a l’Auditori en 2007.

 

Aquest recital posarà fi al cicle ‘Les Arts és Grans Veus’, que ha fet possible portar aquesta temporada cantants de primer nivell i amb tant de renom com la ‘mezzosoprano’ Cecilia Bartoli, que va realitzar el seu esperat debut en Les Arts el novembre passat, o el mateix Juan Diego Flórez.

 

Les Arts informa que encara queden a la venda les últimes entrades per a aquest concert.

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts