La Veronal estrena a Les Arts l’aclamat homenatge al teatre que fa en ‘Opening Night’ - Les Arts, València

La Veronal estrena a Les Arts l’aclamat homenatge al teatre que fa en ‘Opening Night’

‘Les Arts és Dansa’

La Veronal estrena a Les Arts l’aclamat homenatge al teatre que fa en ‘Opening Night’

  • Després d’impactar amb ‘Sonoma’, la Sala Principal acull un dels muntatges més premiats i aplaudits de la companyia que dirigeix Marcos Morau
  • Les localitats per a ‘Opening Night’, que es representa els dies 13 i 14 de maig, oscil·len entre 10 i 35 euros

 

València (09.05.23). El cicle ‘Les Arts és Dansa’ rep els pròxims 13 i 14 de maig La Veronal, la companyia de dansa contemporània més internacional del nostre país, que presenta a València el multipremiat homenatge que fa al teatre en ‘Opening Night’.

 

Després d’impactar, i esgotar les localitats, amb ‘Sonoma’ en 2021, la Sala Principal serà l’escenari de l’esperada tornada del valencià Marcos Morau i el seu equip, amb un espectacle que ha causat sensació entre públic i crítica des que es va estrenar en el prestigiós Festival Grec en 2022.

 

‘Opening Night’ pren el nom de la pel·lícula homònima de John Cassavetes, que Morau tria com a punt de partida per a aquest “viatge cap a l’interior del teatre, però no només en el sentit físic, sinó que també en mira l’ànima”.

 

“Què és fer teatre?, què significa fer teatre i contar una història?, qui són els personatges?, què és el ‘backstage’?, què és un canvi de vestuari?, per què movem l’escenografia?, què volem comptar amb això?… ‘Opening Night’ abraça tot aquest univers per a fer un homenatge a l’escenari i la màgia de fer teatre i a tots i cada un dels oficis que es mouen entre bastidors fins a la nit de l’estrena”, explica el coreògraf.

 

El negre de les bambolines domina l’acuradíssima i elegant introspecció teatral que proposa Morau i el seu equip creatiu en una posada en escena amb escenografia de Max Glaenzel, disseny de llums de Bernat Jansà i vestuari de Silvia Delagneau.

 

El cos de ball, integrat per Valentín Goniot, Núria Navarra, Lorena Nogal, Shay Partus i Marina Rodríguez, ha ideat junt amb el coreògraf valencià un brillant llenguatge gestual denominat ‘dansa kova’, segell inconfusible de la companyia, coordinat amb l’exuberant fusió d’estils musicals de Juan Cristóbal Saavedra —des de Mendelssohn fins al ‘jazz’, passant per la percussió flamenca— i el lirisme dels textos en francés que filen l’obra.

 

La Sala Principal de Les Arts acollirà dues representacions d’‘Opening Night’, el dissabte 13 i el diumenge 14 de maig. Les localitats per a aquest espectacle tenen un rang de preus entre 10 i 35 euros.

 

Marcos Morau i La Veronal

 

Des que Marcos Morau (Ontinyent, 1982) fundara la companyia en 2005, la seua innovadora aposta, en la qual tenen cabuda disciplines com la dansa, el cinema, la literatura i la fotografia, ha fet que La Veronal i el seu creador esdevinguen noms imprescindibles en el panorama coreogràfic internacional.

Després de dos anys d’absència a València, La Veronal arriba a Les Arts amb aquesta peça que es va presentar l’any passat al Teatre Nacional de Catalunya, abans que la companyia debutara en el prestigiós Festival d’Avinyó amb ‘Sonoma’.

Des de llavors la seua activitat ha sigut frenètica, amb encàrrecs per al Ballet de Basilea o les òperes de Zuric i Lió, entre altres.

Morau, Premi Nacional de Dansa 2013, el més jove de la història, és també artista convidat en diverses companyies i teatres de tot el món, on desenvolupa noves creacions, sempre a mitjan camí entre les arts escèniques i la dansa.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts