La crítica enalteix la versió “de referència” de ‘Jenůfa’ en Les Arts - Les Arts, València

 La crítica enalteix la versió “de referència” de ‘Jenůfa’ en Les Arts

Les Arts és Òpera 

  • Gustavo Gimeno i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana reben els màxims elogis en la seua primera incursió en l’òpera de Leoš Janáček
  • El mestre valencià i la formació titular de Les Arts ofereixen obres de Mozart i Brahms amb Javier Perianes a València i Castelló de la Plana

València (25.01.23). La crítica especialitzada ha enaltit la versió “de referència” de la producció de ‘Jenůfa’ que Les Arts programa actualment en la Sala Principal, fins al pròxim 29 de gener.

La primera incursió del teatre en el repertori de Janáček s’ha saldat amb qualificatius de “nit triomfal”, “vetlada màgica”, “èxit implacable” per part de la premsa especialitzada, que ha dedicat els seus màxims elogis al treball de Gustavo Gimeno amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), que “va oferir una de les millors representacions de la seua història”.

Tant el mestre valencià com la formació titular de Les Arts, que feien el debut de l’obra, van firmar, segons destaquen els experts, una versió “a l’altura de les millors gravacions discogràfiques” i “que marca referència en els universos lírics espanyol i contemporani”.

De la mateixa manera, l’elenc vocal i especialment les dues protagonistes, Corinne Winters en el paper de Jenůfa i Petra Lang com la seua madrastra, Kostelnička, han sigut mereixedores de l’encomi generalitzat per les seues interpretacions.

La soprano nord-americana, “gran cantant i actriu”, “redona en la part dramàtica i vocal” i la mezzosoprano alemanya “irresistible” i “d’una força expressiva d’alt voltatge” han compartit amb Gustavo Gimeno i l’OCV les més sonores ovacions del públic.

Gimeno culminarà la seua presència en Les Arts aquest mes de gener amb la primera cita simfònica de l’any, el dijous, 26 de gener, en l’Auditori i el dissabte, 28 d’aquest mateix mes, a Castelló de la Plana.

El titular de la Filharmònica de Luxemburg i la Simfònica de Toronto proposa un repertori de caire romàntic, en el qual ha inclòs, a més de l’‘Obertura tràgica’ de Johannes Brahms, la seua ‘Primera simfonia’, obra imprescindible i encara inèdita en el catàleg de l’OCV, que, a més d’ampliar els horitzons musicals de la formació, permetrà gaudir de la seua excel·lència sonora.

El programa també inclou el ‘Concert per a piano núm. 20’ de Mozart, amb Javier Perianes com a solista en una nova col·laboració amb la formació titular de Les Arts. Consagrat com un dels grans noms del teclat, l’onubense interpreta una de les obres fetitxe en la seua carrera, amb la qual ha visitat els principals auditoris i sales de concert a escala internacional.

Gustavo Gimeno, Javier Perianes i l’OCV oferiran una de les cites més esperades de ‘Les Arts és Simfònic’ després del seu “estratosfèric” ‘Quart concert’ de Beethoven, amb el qual van esgotar les localitats de l’Auditori en 2020 i que la crítica va emplaçar “en els annals de la memòria sonora”.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts