Les Arts celebra l’11 de setembre la XV Jornada de Portes Obertes - Les Arts, València

Les Arts celebra l’11 de setembre la XV Jornada de Portes Obertes

Temporada 2022-2023 

Les Arts celebra l’11 de setembre la XV Jornada de Portes Obertes

 

  • El públic podrà visitar l’edifici d’11.00 h a 17.00 h, hora en què accedirà l’últim grup al teatre
  • L’Orquestra de la Comunitat Valenciana i els artistes del Centre de Perfeccionament protagonitzen l’activitat artística

València (06.09.22). El Palau de les Arts celebra aquest diumenge, 11 de setembre, la quinzena edició de la seua jornada de portes obertes, amb la qual l’edifici dissenyat per Santiago Calatrava reprén l’activitat al públic.

Les Arts romandrà obert aquest dia des de les 11.00 h fins a les 17.00 h, hora en què accediran els últims grups de visitants per a recórrer lliurement els diversos espais, com ara la Sala Principal, l’Auditori o l’Espai Los Toros.

Al llarg del seu recorregut, el públic podrà gaudir també d’altres propostes, com una exposició de vestuari d’òpera al vestíbul principal o el treball ‘in situ’ de l’artista urbana Julieta XLF, que commemorarà la jornada amb la realització d’un mural a la passarel·la principal.

Així mateix, hi haurà servei de cafeteria, ubicat al vestíbul de la Sala Principal, durant tota la jornada.

Per la seua banda, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) i els artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts seran els protagonistes de l’oferta musical.

El Teatre Martín i Soler albergarà dues sessions, a les 12.00 h i a les 18.00 h, d’un recital en què els joves cantants i pianistes del projecte de formació de Les Arts interpretaran fragments coneguts d’òpera i sarsuela.

L’OCV, per la seua banda, serà l’encarregada de clausurar la jornada amb un concert simfònic, que dirigirà Álvaro Albiach a l’Auditori a les 19.30 h. El mestre valencià estrenarà, amb la formació titular de Les Arts, ‘Sorolla breu suite’, composta per l’alzirenc Juan José Colomer a partir de la música del seu ballet ‘Sorolla’ creat per al Ballet Nacional d’Espanya, que servirà de preludi al centenari del naixement del pintor valencià en 2023.

El programa també inclou dues obres que permetran als espectadors gaudir de les excel·lències de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, ‘L’Arlésienne suite núm. 1’, de Georges Bizet, i, com a colofó, la tremendament expressiva ‘Simfonia núm. 7’ de Dvořák, obra mestra de l’autor i una de les pàgines més importants del repertori simfònic.

Les Arts informa que les localitats gratuïtes per a les diverses propostes musicals estan esgotades.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts