‘Les Arts és inclusió’ porta la lírica i la música simfònica als centres penitenciaris - Les Arts

‘Les Arts és inclusió’ porta la lírica i la música simfònica als centres penitenciaris

‘Les Arts és per a tots’  

  • Les actuacions estaran interpretades pels professors de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i els artistes del Centre de Perfeccionament
  • La iniciativa s’emmarca en ‘Les Arts és per a tots’, amb el propòsit de garantir l’accés de tota la ciutadania a l’activitat artística

València (18.6.22). El Palau de les Arts posa en marxa una nova línia de divulgació de la seua activitat artística amb ‘Les Arts és inclusió’, que portarà la lírica i la música simfònica als centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana.

Professors de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, en agrupacions cambrístiques, i els artistes del Centre de Perfeccionament protagonitzaran el cicle d’actuacions que s’oferirà durant els mesos de juny, juliol i setembre, de manera simultània a la celebració de la gira autonòmica ‘Les Arts amb tu’.

L’inici de ‘Les Arts és inclusió’ comprendrà les províncies de València i Castelló, amb accions als centres penitenciaris de Picassent i Albocàsser com a experiència pionera, i tindrà continuïtat en la temporada 2022-23, en la qual es desenvoluparan altres formats i activitats.

La proposta s’adscriu a la línia ‘Les Arts és per a tots’, que té com a objectiu l’obertura i l’acostament de l’activitat artística a tota la ciutadania, com així es plasma en els estatuts de la fundació, que recullen “fomentar la difusió, l’estima i el coneixement d’aquestes arts, així com l’assistència de la ciutadania a aquesta mena de programació i d’activitats”.

Segons explica Jesús Iglesias Noriega, director artístic de Les Arts, aquesta proposta, orientada a col·lectius en risc d’exclusió social, avança un pas més en l’accés igualitari a la cultura que es busca amb ‘Les Arts és per a tots’, una vegada s’han consolidat accions de territorialització i de proximitat com ‘Les Arts amb tu’, ‘Matins a Les Arts’, ‘Preestrena fins a 28’ o ‘Les Arts volant’.

Amb ‘Les Arts és inclusió’, es pretén potenciar el valor social de la cultura i el paper que aquesta té com a element integrador i de desenvolupament personal per a aquells grups que, per la seua situació, no tenen les oportunitats per a accedir-hi.

En aquest sentit, Iglesias Noriega ha destacat que els programes seleccionats pretenen mostrar el ventall musical més ampli amb la premissa dels mateixos estàndards de qualitat que qualsevol activitat integrada en la programació de Les Arts.

Per a aquesta primera experiència, s’han programat quatre actuacions: dos recitals diferents dels cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament amb fragments d’òpera i sarsuela, i dos concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en agrupació cambrística de les seccions de cordes i fustes, respectivament.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts