La gira ‘Les Arts amb Tu’ ofereix 29 sessions d’òpera, recitals, música de cambra i simfònica per tota la Comunitat Valenciana - Les Arts, València

La gira ‘Les Arts amb Tu’ ofereix 29 sessions d’òpera, recitals, música de cambra i simfònica per tota la Comunitat Valenciana

‘Les Arts és per a Tots’

 

  • La iniciativa, realitzada en col·laboració amb Cultura de la Generalitat, s’estendrà al llarg dels mesos de juny, juliol i setembre
  • Els artistes del Centre de Perfeccionament, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i ‘Les Arts volant’ protagonitzen les diverses propostes

 

 

València (15.06.22). La gira ‘Les Arts amb Tu’ ofereix en la 3a edició un total de 29 sessions d’òpera, recitals i concerts de música de cambra i simfònica a les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

 

Els artistes del Centre de Perfeccionament, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) i el camió escenari de ‘Les Arts volant’ protagonitzen les diverses propostes de 2022, que inclouen huit recitals lírics, huit concerts amb formacions de cambra, cinc concerts simfònics i huit representacions de l’òpera ‘El tutor burlat’, de Martín i Soler.

 

Les dues capitals culturals valencianes, Alzira i Aielo de Malferit, junt amb 20 municipis més de Castelló, València i Alacant, rebran la visita dels actius artístics del teatre durant els mesos de juny, juliol i setembre dins d’aquesta iniciativa impulsada per Les Arts i Cultura de la Generalitat, per a oferir una programació artística vertebradora i de proximitat, accessible a tota la ciutadania.

 

Com a principal novetat en aquesta edició, segons destaca Jesús Iglesias Noriega, director artístic del teatre, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, com a formació simfònica, adquireix més protagonisme amb programes dissenyats ‘ad-hoc’ per a aquesta gira i sota els mateixos estàndards artístics que els concerts que compondran la programació de l’Auditori en ‘Les Arts és Simfònic’.

 

“Des del concert de Beethoven, sota la direcció de Javier Perianes a Llíria, que tanca la gira d’actuacions dels mesos de juny i juliol, fins al cicle de concerts que inaugurarà la Temporada 2022-2023 amb el director musical de Les Arts, James Gaffigan a les localitats d’Altea, Torrent i Torrevieja, i el director, natural d’Oviedo, Pablo González a Alzira, Les Arts realitza la seua aposta més ambiciosa fins ara per oferir una verdadera programació territorialitzada”.

 

El calendari d’actuacions comença aquest cap de setmana amb la visita del camió de ‘Les Arts volant’ a Crevillent el dissabte 18 de juny, dia en què també els artistes del Centre de Perfeccionament oferiran un recital líric a l’Eliana. Aquest mateix mes, les diverses parades de la gira inclouen Ayora (23 de juny), Alzira (23 de juny i 1 de juliol), Aielo de Malferit (25 de juny i 15 de juliol), Sagunt (25 de juny), Sueca (26 de juny) i Vinaròs (30 de juny).

 

La programació continuarà durant el mes de juliol a Carcaixent (1 de juliol), Cheste (1 de juliol), Torrent (3 de juliol), la Vilavella (3 de juliol), Cocentaina (13 de juliol), Benifaió (15 de juliol), Benlloc (16 de juliol), Museros (17 de juliol), Enguera (21 de juliol) i el Pinós (21 de juliol), per a concloure a Llíria (23 i 24 de juliol). Així mateix, Les Arts acollirà dues funcions de l’òpera ‘El tutor burlat’ els dies 9 i 10 de juliol dins de la doble jornada de ‘Nit a Les Arts’.

 

‘Les Arts amb Tu’ marcarà també l’inici de l’activitat de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en el mes de setembre. D’aquesta manera, i dins de l’aposta per una programació deslocalitzada, James Gaffigan, director musical de Les Arts, inaugurarà la dessetena temporada l’1 de setembre a Altea, amb obres d’Esplá, Mozart i Schumann en el faristol, un programa que repetirà el dia 2 d’aquest mes a Torrent, i el dia 3 a Torrevieja.

 

A més, Pablo González, reconegut com una de les batutes espanyoles amb més projecció, visitarà Alzira amb l’OCV el 10 de setembre, amb peces de Juanjo Colomer, Rodolfo Halffter i Antonín Dvořák, el mateix repertori que dirigirà un dia després a l’Auditori de Les Arts en la Jornada de Portes Obertes.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts