Les Arts llança el seu primer programa de mecenatge per a persones físiques - Les Arts

Les Arts llança el seu primer programa de mecenatge per a persones físiques

  • Es creen quatre categories de col·laboració en funció de l’aportació: aliat, benefactor, protector i gran mecenes
  • A més de les pertinents deduccions fiscals, les Arts ofereix avantatges addicionals i descomptes exclusius a qui se sume a aquesta iniciativa

 

València (27.5.22). El Palau de les Arts llança el seu primer programa de mecenatge per a persones físiques dins de l’aposta per implicar la ciutadania en el desenvolupament i creixement del seu projecte artístic.

 

El director general de les Arts, Jorge Culla, i el director artístic de la institució, Jesús Iglesias Noriega, han presentat en roda de premsa aquesta iniciativa, pionera en la història del teatre, que, a més de les pertinents deduccions fiscals i descomptes exclusius, permetrà als aficionats una vivència més pròxima de l’activitat de les Arts.

 

Segons ha explicat Jorge Culla: “Més enllà del suport econòmic, el propòsit d’aquesta iniciativa és establir nous vincles amb el públic; més enllà de la relació teatre-espectador, és convertir-lo en actor principal, en part del teatre, del seu dia a dia i de la seua programació”.

 

“Ser mecenes de les Arts és més que contribuir al creixement d’un centre artístic de referència, és defendre el foment i la difusió de la cultura”, ha apuntat el director general.

 

En aquest sentit, Iglesias Noriega s’ha referit al recent èxit de l’estrena de ‘Wozzeck’ en València com un exemple de la importància de promoure i sustentar reptes artístics en les Arts, “per als quals són indispensables el suport de la ciutadania”, que permeten a la ciutat i a la Comunitat Valenciana ser un enclavament cultural de referència.

 

 

El director general de les Arts ha explicat que el programa de mecenatge estableix quatre categories de col·laboració en funció de la contribució econòmica: aliat, amb una aportació mínima de 100 euros; benefactor, a partir de 400 euros; protector, des de 1.000 euros, i gran mecenes, amb un import mínim de 5.000 euros.

 

Cada una de les categories comporta, a més de les conegudes desgravacions fiscals, una sèrie de privilegis en funció de la quota triada, com poden ser períodes de compra anticipada, entrades gratuïtes per a activitats divulgatives, descomptes especials, visites guiades per l’edifici o la gratuïtat dels serveis d’aparcament i vestuari.

 

Així mateix, les Arts introdueix amb aquest programa noves iniciatives com la ‘Gala de Mecenatge del Centre de Perfeccionament’ o la creació del ‘Saló dels Mecenes’, amb servei de còctel en els entreactes de les representacions, o la institució de suports d’agraïment tant digitals com físics per als participants en el projecte.

 

Des del punt de vista econòmic, Jorge Culla ha subratllat l’important retorn via fiscal que suposa ser mecenes de les Arts d’acord amb el marc legal vigent: un 80 % pels primers 150 euros aportats, que es converteix en un 35 % de deducció per l’import que excedisca d’aquests 150 euros i que, en el cas que l’aportació fora recurrent, s’elevaria a un 40 %.

 

D’aquesta manera, pels 100 euros aportats, un aliat obtindria una desgravació de 80 euros; de la donació mínima de 400 euros, un benefactor es deduiria 207,5 euros, o 220 si fora una aportació recurrent.

 

En el cas del protector, el retorn fiscal dels seus 1.000 euros seria de 417,50 euros o 460 en el cas de ser recurrent i, finalment, un gran mecenes rebria 1.817,50 de l’aportació mínima de 5.000 euros, que ascendiria a 2.060 euros en cas de ser recurrent.

 

El programa de mecenatge, que començarà a funcionar la setmana que ve a través de la pàgina web del centre d’arts, es desenvoluparà complementàriament a un pla de patrocini orientat a l’àmbit de l’empresa a fi de sumar el suport del teixit econòmic autonòmic i nacional al projecte artístic de les Arts.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts