La gravació de ‘Madama Butterfly’ de Les Arts lidera OperaVision amb més de 85.000 reproduccions - Les Arts

La gravació de ‘Madama Butterfly’ de Les Arts lidera OperaVision amb més de 85.000 reproduccions

 

  • La funció es va oferir en ‘streaming’ el passat mes de desembre i la seua gravació es podrà veure en la plataforma fins al pròxim 19 de juny
  • L’obra de Puccini es pot seguir amb subtítols en valencià, castellà, anglés, francés i alemany o autotraduïts a més de 100 idiomes 

 

València (17.5.22). La gravació de ‘Madama Butterfly’, de Puccini, des del Palau de les Arts, acumula més de 85.000 reproduccions en el canal de YouTube de la plataforma OperaVision i es posiciona com l’òpera més reproduïda actualment en aquesta, seguida de ‘La flauta màgica’, de Mozart, del Royal College of Music de Londres.

‘Madama Butterfly’ es va estrenar a Les Arts el desembre de 2021 i la plataforma europea va retransmetre en ‘streaming’ una de les seues funcions. La gravació d’aquesta representació està disponible, des de llavors i fins al pròxim 19 de juny de 2022, en el web d’OperaVision, amb subtítols en valencià, castellà, anglés, francés i alemany i la possibilitat d’autotraducció dels subtítols a més de 100 idiomes.

Per països, Espanya, els Estats Units, Itàlia, Alemanya i França concentren el gruix dels 85.365 espectadors que suma aquesta producció, que, a més, també se situa al capdavant d’interaccions del canal d’OperaVision en YouTube.

Amb la seua col·laboració amb aquesta plataforma, Les Arts continua posant de manifest el seu compromís per a acostar l’òpera a tots els públics, en aquest cas apostant per la tecnologia com a eina per a aconseguir una difusió gratuïta de les seues activitats per a tota la ciutadania amb els màxims estàndards de qualitat artística.

Ja durant les seues representacions en Les Arts el passat 2021, ‘Madama Butterfly’ va penjar el cartell de ‘No hi ha localitats’ per a totes les seues funcions. Públic i crítica es van rendir davant del debut de la cotitzada soprano Marina Rebeka en el paper de la desgraciada Cio-cio-san, acompanyada pel tenor Piero Pretti en el rol de Pinkerton i sota la direcció musical d’Antonino Fogliani i escènica d’Emilio López amb una excepcional interpretació de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

OperaVision

OperaVision és una plataforma que ofereix de manera gratuïta òpera en ‘streaming’ en col·laboració amb 30 teatres d’òpera de 16 països i amb el suport del programa ‘Creative Europe’ de la Unió Europea. El seu web es converteix així en una finestra al variat paisatge del teatre musical de diversos llocs del món.

La plataforma, referent de l’òpera en ‘streaming’ gratuïta des de 2014, ofereix nous ‘streams’ cada setmana, amb els quals construeix una temporada ‘online’ amb els més aclamats títols estrenats arreu del món i d’una gran varietat que inclou òpera, teatre musical, dansa, ballet i concerts. Les representacions es poden veure en directe el dia de la funció, tot i que la seua gravació roman en el web disponible durant uns quants mesos després.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts