El Ballet Nacional d’Espanya i Sol Picó protagonitzen l’oferta de dansa de Les Arts per a abril i maig - Les Arts

El Ballet Nacional d’Espanya i Sol Picó protagonitzen l’oferta de dansa de Les Arts per a abril i maig

Les Arts és Dansa 

El Ballet Nacional d’Espanya i Sol Picó protagonitzen l’oferta de dansa de Les Arts per a abril i maig

  • El BNE torna amb ‘Invocación’, primer espectacle de Rubén Olmo al capdavant de la companyia, que ofereix una visió global de la dansa espanyola
  • Les Arts estrena ‘Titanas’, la seua nova producció amb Sol Picó, amb coreografies de l’artista alcoiana i de Charlotta Öfverholm i Natsuki

València (14.4.22). El Palau de les Arts dedica la seua oferta de dansa per a la temporada 2021-2022 a la creació espanyola, amb el Ballet Nacional d’Espanya i la companyia Sol Picó com a principals protagonistes de la programació dels mesos d’abril i maig.

Del 21 al 24 d’abril, la Sala Principal de Les Arts rep el Ballet Nacional d’Espanya amb el seu espectacle ‘Invocación’, el primer programa que ha dissenyat Rubén Olmo com a director del BNE i que ofereix una visió global de la dansa espanyola, ja que comprén la major part dels seus estils, des de l’escola bolera fins a la dansa estilitzada i el flamenc estilitzat.

Obrin l’espectacle dues coreografies de Rubén Olmo amb música de Manuel Busto interpretada en directe per l’Orquestra de la Comunitat Valenciana: ‘Invocación bolera’, un homenatge a l’escola de boleros sorgida a partir de balls populars andalusos, i ‘Jauleña’, un solo inspirat a Granada, en què cobren protagonisme els estils de la granadina i el ‘zapateado’.

La seguirà ‘Eterna Iberia’, una visió personal d’Antonio Najarro de la dansa espanyola. Ja en la segona part, el BNE ret homenatge al ballador de flamenc i coreògraf Mario Maya en ‘De lo flamenco’, una ‘suite’ flamenca que reflecteix el seu estil propi, amb acompanyament en escena de ‘cantaors’, guitarra i percussió.

Després de les incursions de Rosángeles Valls i Ananda Dansa, i de Marcos Morau amb La Veronal, Les Arts continua amb la seua aposta pels principals coreògrafs i creadors valencians per al seu cicle de dansa. En aquesta ocasió, debuta la companyia Sol Picó amb l’estrena de ‘Titanas’, coproducció del centre d’arts valencià i la coreògrafa alcoiana que es representarà del 18 al 22 de maig.

‘Titanas’ és una trobada entre la mateixa Sol Picó, Natsuki i Charlotta Öfverholm, tres ballarines i coreògrafes amb influències i recorreguts absolutament dispars que conflueixen en aquest nou espectacle, abrigades per la música de Judit Farrés i les veus d’un cor de dotze dones del Cor de la Generalitat Valenciana.

El Teatre Martín i Soler acollirà cinc funcions d’aquest espectacle, que posteriorment viatjarà, el dia 29 de maig, al Teatre Principal de Castelló.

Entrades

Les Arts informa els interessats que les entrades per als espectacles del cicle ‘Les Arts és Dansa’ ja es poden adquirir a través dels diferents canals de venda.

Les localitats per a ‘Invocación’, del Ballet Nacional d’Espanya, que albergarà la Sala Principal, tenen un preu que oscil·la entre 22 i 60 euros. Per la seua banda, les entrades per a ‘Titanas’, que es representarà al Teatre Martín i Soler, tenen un preu únic de 25 euros.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts