Les Arts uneix teatre i arts plàstiques amb la música de Mússorgski en el seu espectacle didàctic ‘Arenas Musicales’  - Les Arts, València

 Les Arts uneix teatre i arts plàstiques amb la música de Mússorgski en el seu espectacle didàctic ‘Arenas Musicales’ 

Les Arts és Educació

 Les Arts uneix teatre i arts plàstiques amb la música de Mússorgski en el seu espectacle didàctic ‘Arenas Musicales’ 

  • Judit Kertész interpreta al piano ‘Quadres d’una exposició’ mentre que Borja González crea en arena els llenços de Víktor Hartmann que va immortalitzar Mússorgski
  • Les Arts ha programat tres sessions obertes al públic familiar: el diumenge 27 de febrer i el dissabte 5 i diumenge 6 de març

 

València (25.02.22). El Palau de les Arts uneix música, teatre i arts plàstiques en ‘Arenas Musicales’, un espectacle educatiu al voltant de l’obra ‘Quadres d’una exposició’, de Modest Mússorgski.

Les Arts recupera aquesta setmana la seua proposta didàctica més recent després de l’èxit de públic de la passada temporada. Destinada a estudiants a partir de deu anys, el muntatge combina diferents disciplines artístiques per a potenciar l’experiència sensorial i perceptiva dels més menuts davant d’una peça de referència de música programàtica.

L’espectacle es desenvolupa a partir de l’obra per a piano que Modest Mússorgski va compondre inspirat en una exposició pòstuma del seu amic, el pintor i arquitecte rus Víktor Hartmann, mort amb tan sols 39 anys. La partitura es compon de deu moviments, que descriuen aquarel·les, pintures, esbossos o gravats de l’artista ‏‒desapareguts en la gran majoria‒ que van formar part d’aquesta mostra.

Les Arts situa l’espectador davant de la visita del mateix Víktor Hartmann, que 149 anys després de morir torna a l’Aula Magistral del teatre per a veure la seua pròpia exposició i escoltar la transcripció musical que el seu amic Modest Mússorgski va realitzar de cadascun dels seus quadres.

La pianista Judith Kertész interpreta la cèlebre ‘suite’ del compositor rus, mentre que l’actor Santiago Martínez dona vida al malaguanyat pintor que contempla els llenços d’arena que Borja González crea al compàs de la partitura.

Ideat i desenvolupat pel responsable del Programa didàctic de les Arts, Víctor Gil, ‘Arenas Musicales’ combina i treballa diverses disciplines artístiques i àrees perceptives de l’espectador.

D’una banda, el projecte estimula la capacitat auditiva amb la interpretació a piano de l’obra original completa per Judit Kertész, mentre que la dramatització de Santiago Martínez permet treballar la competència cognitiva en la seua faceta de guia i pont entre el passat i el present. Així mateix, el treball de l’artista d’arena Borja González insisteix en l’aspecte visual amb la creació ‘in situ’ de cadascuna de les obres que conformen l’exposició.

L’activitat permet, a més, conéixer amb més detall les figures de Víktor Hartmann i de Modest Mússorgski; aquest últim, un dels grans innovadors de la música russa del període romàntic, l’obra per a piano del qual arribaria a noves cotes de popularitat, anys després, amb la cèlebre transcripció per a orquestra que va estrenar en 1922 Maurice Ravel.

‘Les Arts és Educació’ ha reservat quatre representacions d’‘Arenas Musicales’ per al Programa didàctic. No obstant això, les portes de l’Aula Magistral s’obriran al públic familiar en les tres sessions que tindran lloc el diumenge 27 de febrer i el dissabte 5 i diumenge 6 de març, totes a les 12 hores.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts