James Gaffigan Director musical de les Arts nombrado en Berlin

James Gaffigan, director musical de les Arts, nomenat en la Komische Oper de Berlín

• El director estatunidenc compatibilitzarà la direcció musical de les dues institucions a partir de setembre de 2023
• Gaffigan dirigirà el pròxim mes de maig un concert amb obres de Rodrigo, Ravel i Dvořák i l’estrena a València de ‘Wozzeck’, de Berg

València (04.01.22). Hui s’ha anunciat el nomenament de James Gaffigan, director musical del Palau de les Arts, com a nou ‘Generalmusikdirektor’ de la Komische Oper de Berlín; càrrec que assumirà el setembre de 2023 i que compatibilitzarà amb les seues responsabilitats a les Arts.

En aquest sentit, les Arts transmet la seua felicitació al mestre Gaffigan per la seua designació, que referenda l’aposta artística del teatre valencià per una de les figures amb més projecció en la direcció musical per a liderar l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV).

“València i Berlín es convertiran en les meues dues ‘llars musicals’ i aquest nou càrrec no suposarà cap canvi en la meua relació amb les Arts. Obri, a més, possibilitats de col·laboració entre les dues institucions”, ha explicat el director novaiorqués.

El compromís de l’artista estatunidenc amb les Arts comporta la direcció musical de dos títols d’òpera i de dos programes simfònics per temporada, a més de les responsabilitats pròpies del càrrec amb l’OCV durant els pròxims quatre anys.

James Gaffigan tornarà a València aquesta primavera per a dirigir un concert de l’OCV amb obres de Rodrigo, Ravel i Dvořák, així com l’estrena a València d’un títol encara inèdit en el repertori de la ciutat, ‘Wozzeck’, d’Alban Berg, amb el qual clausurarà la temporada d’òpera.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts