Les Arts estrena al Calderón d’Alcoi la seua primera òpera en un teatre de la província d’Alacant  - Les Arts, València

Les Arts estrena al Calderón d’Alcoi la seua primera òpera en un teatre de la província d’Alacant 

 

  • Els artistes del Centre de Perfeccionament ofereixen una representació de ‘L’isola disabitata’, de Manuel García, en un muntatge d’Emili Sagi
  • La capital cultural valenciana de 2021 tanca el cicle de funcions d’aquesta òpera, que també ha pogut veure’s a les Arts i al Principal de Castelló

València (04.03.21). El Palau de les Arts estrena aquest diumenge, 7 de març, la seua primera òpera en un teatre de la província d’Alacant amb la representació que ofereixen els artistes del Centre de Perfeccionament al Teatre Calderón d’Alcoi de ‘L’isola disabitata’, de Manuel García.

Amb el pianista Carlos Sanchis en l’acompanyament musical, Larisa Stefan (Costanza), Evgeniya Khomutova (Silvia), Jorge Franco (Gernando) i Max Hochmuth (Enrico) interpreten aquesta producció del Teatre Arriaga de Bilbao i el Teatre de la Maestranza de Sevilla, amb direcció escènica d’Emili Sagi, escenografia de Daniel Bianco, vestuari de Pepa Ojanguren i il·luminació d’Albert Faura.

La capital cultural valenciana de 2021 tanca el cicle de set representacions de ‘L’isola disabitata’, de Manuel García, després de les seues cinc funcions al Teatre Martín i Soler i una sessió al Principal de Castelló. Es tracta de la primera producció en la història del teatre que es representa a les tres províncies de la Comunitat, amb l’excepció de la gira del camió de ‘Les Arts Volant’.

‘L’isola disabitata’ és una de les cinc òperes que va escriure Manuel García per als seus alumnes. El cantant, empresari, compositor i mestre de cant espanyol va ser una de les grans figures de la vida cultural del segle XIX que les Arts ha recuperat per a la seua divulgació amb aquest títol.

“L’obra, d’hora i mitja de duració, inclou àries, duos i passatges de gran virtuosisme i bellesa, que evoquen els compositors de referència de l’època com Bellini, Rossini o Donizetti”, ha destacat Jesús Iglesias Noriega, director artístic de les Arts.

 

Programació vertebradora

L’aposta per portar l’activitat de les Arts més enllà dels voltants de l’edifici, segons apunta Jesús Iglesias Noriega, s’emmarca dins de la visió autonòmica del projecte artístic per al teatre.

“La ubicació física de les Arts a la ciutat de València no és obstacle per a desenvolupar una programació vertebradora i accessible per a tota la ciutadania. Més enllà de les possibilitats tecnològiques, iniciatives itinerants com ‘Les Arts amb tu’ i ‘Les Arts Volant’ permeten donar a conéixer, a través de la incomparable experiència del directe, les nostres excel·lències artístiques”, ha apuntat.

En aquest sentit, Iglesias Noriega ha recordat com després del confinament les Arts, amb Cultura de la Generalitat, va posar en marxa una intensa gira artística per capitals de les comarques valencianes amb cinc funcions de ‘Les Arts Volant’, nou recitals del Centre de Perfeccionament i sis concerts de cambra i dos simfònics de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts