Les Arts inicia la seua tercera setmana d’òpera en línia amb ‘La vida breve’, el seu únic enregistrament amb Lorin Maazel - Les Arts, València

Les Arts inicia la seua tercera setmana d’òpera en línia amb ‘La vida breve’, el seu únic enregistrament amb Lorin Maazel

El Palau de les Arts inicia la seua tercera setmana d’òpera en línia amb ‘La vida breve’, de Manuel de Falla, l’única producció en el seu catàleg videogràfic dirigida per Lorin Maazel, que podrà veure’s aquest dimarts 14 d’abril a partir de les 20.00 hores.

El centre d’arts continua, així, el cicle ‘Ópera desde casa’, que realitza en col·laboració amb Unitel GmbH & CO.KG, copropietària dels enregistraments, en què s’ofereixen alguns dels muntatges més emblemàtics de la història del teatre.

A més de l’òpera de Falla, en la pàgina web de Les Arts s’emetran també aquesta mateixa setmana, ‘Les Troyens’, d’Hector Berlioz, i ‘Yevgueni Oneguin’, de Piotr Txaikovski. Les Arts recorda que cada títol estarà disponible per a visionar-se per un període de 48 hores a partir de la data assignada a cada obra.

Lorin Maazel (1930-2014), primer director musical del Palau de les Arts i fundador de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, va assumir el repte de dirigir per primera vegada en la seua carrera ‘La vida breve’ en les seues representacions a València, que van tindre lloc el març de 2010.

Giancarlo del Monaco va ser l’encarregat de posar en escena l’òpera espanyola per excel·lència en una producció pròpia de Les Arts. En la seua proposta, el respectat ‘regista’ narra, des de la perspectiva del psicodrama, la infidelitat i la traïció de Paco (Jorge de León), un senyoret enamorat de la gitana Salud

(Cristina Gallardo-Domâs), a la qual abandona per a casar-se amb una jove de família adinerada.

El dijous 16 d’abril a les 18.00 hores, en el web de Les Arts, es presenta la futurista i ambiciosa producció de ‘Les Troyens’, de Berlioz, amb la qual La Fura dels Baus va inaugurar la tercera temporada del teatre.

Després del seu èxit amb ‘El anillo del Nibelungo’, Carlus Padrissa va combinar informàtica, enginyeria i elements del llenguatge furer per a la primera vegada que aquesta òpera, basada en els llibres I, II i IV de l’‘Eneida’, de Virgili, es representava a Espanya de manera íntegra.

Les Troyens’ va significar també una altra fita en la història del teatre amb el debut del prestigiós director Valery Gergiev al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, en unes funcions protagonitzades per Lance Ryan, Daniela Barcellona, Elisabete Matos, Gabriele Viviani, Giorgio Giuseppini, Stephen Milling i Eric Cutler.

Tanca la setmana operística ‘Yevgueni Oneguin’, de Txaikovski, el dissabte 18 d’abril, a les 20.00 hores. Les Arts recupera un dels treballs més aplaudits d’Omer Meir Wellber com a director de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i d’un repartiment amb Artur Ruciński, Kristīne Opolais, Dmitry Korchak, Lena Belkina i Günther Groissböck en els papers principals.

El cineasta Mariusz Treliński presenta una visió minimalista i carregada de símbols per a posar en escena una de les peces imprescindibles del repertori rus, basada en la novel·la homònima d’Alexandr Puixkin, que retrata la història de Yevgueni Oneguin, un dandi de classe acomodada que, pres de les seues paradoxes personals, acaba confinat en la més absoluta soledat.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts