Les Arts emet a través del seu web la seua producció de la tetralogia ‘El anillo del Nibelungo’ - Les Arts, València

Les Arts emet a través del seu web la seua producció de la tetralogia ‘El anillo del Nibelungo’

  • Zubin Mehta, en el podi, i Carlus Padrissa, de La Fura dels Baus, en la posada en escena, firmen la producció més premiada de les Arts

  • Les Arts recorda que cada títol estarà disponible per al seu visionat per un període de 48 hores a partir de la data assignada a cada òpera

València (5.4.20). El Palau de les Arts inicia aquesta setmana l’emissió en línia des de la seua pàgina web de la producció d’‘El anillo del Nibelungo’, de Richard Wagner.

A partir d’aquest dilluns, 6 d’abril, a les 18.00 hores, amb l’emissió del primer dels títols ‘El oro del Rin’, les Arts continua amb el cicle ‘Òpera des de casa’, amb què posen a disposició de la ciutadania els títols més emblemàtics del seu catàleg videogràfic. La iniciativa és possible gràcies a la col·laboració d’Unitel GmbH & Co.KG, copropietària de les gravacions.

L’emissió de la tetralogia es completarà amb ‘La Valquíria’, el dimecres 8 d’abril; ‘Sigfrido’, el divendres 10 d’abril, i ‘El crepúsculo de los dioses’, el diumenge 12 d’abril. Les Arts recorda que cada títol estarà disponible per al seu visionat per un període de 48 hores a partir de la data assignada a cada òpera. A causa de la seua duració, l’hora d’inici per a l’emissió de cada un dels títols que integren ‘El anillo del Nibelungo’ será a les 18.00 hores.

Zubin Mehta en el podi i Carlus Padrissa de La Fura dels Baus per a la posada en escena firmen ‘El anillo del Nibelungo’, una coproducció de les Arts amb el Maggio Musicale Fiorentino, guanyadora de dos Premis Lírics Teatro Campoamor, així com del Premi Franco Abbiati de la crítica italiana.

Reputats intèrprets com Matti Salminen, Juha Uusitalo, Peter Seiffert, Jennifer Wilson, Lance Ryan, Franz-Josef Kapellmann, Stephen Milling, Petra-Maria Schnitzer, Catherine Wyn-Rogers i Elisabete Matos donen vida a l’univers mític que el gran compositor alemany va crear per a aquesta obra que va tardar 26 anys a completar.

Carlus Padrissa, per la seua banda, proposa una posada en escena que integra els elements i recursos escènics que el mateix Wagner va dissenyar, junt amb components propis del llenguatge de La Fura dels Baus, amb videoprojeccions, efectes de llum, vestuari multimèdia i impressionants mostres d’arquitectura humana.

Premis internacionals

La gravació en alta definició per Unitel d’‘El anillo del Nibelungo’ en les seues funcions a València i la seua comercialització en DVD i Blue-ray sota el segell C Major van donar a conéixer la producció i el Palau de les Arts a la resta d’Europa, els Estats Units i el Japó.

Aquesta projecció es va veure incrementada per l’exhibició d’aquesta obra a les sales de cinema d’Austràlia, els Estats Units, Irlanda, Nova Zelanda i el Regne Unit, així com la seua posterior emissió per les cadenes de parla alemanya ZDF, 3Sat i ÖRF, i la britànica Sky Arts.

Entre les mencions obtingudes en el seu camí en el mercat digital, la tetralogia ha obtingut un premi ICMA de la crítica europea, sengles mencions de l’associació de crítics discogràfics alemanys, un Echo Klassik, el Choc de la revista francesa ‘Classica’, el Diamant d’Opéra d’‘Opéra Magazín’ i el Diapason d’Or, considerat com el premi europeu independent més significatiu per a la música clàssica.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts