Simon Keenlyside dedica el seu recital de ‘Les Arts és Lied’ a Schubert i a la ‘mélodie’ francesa - Les Arts

Simon Keenlyside dedica el seu recital de ‘Les Arts és Lied’ a Schubert i a la ‘mélodie’ francesa

Simon Keenlyside dedica el seu recital de ‘Les Arts és Lied’ a l’obra de Franz Schubert i a la ‘mélodie’ francesa. Acompanyat al piano per Caroline Dowdle, el prestigiós baríton anglés farà el seu debut a les Arts aquest dissabte, 1 de febrer, a les 19.00 hores.

Cavaller del Regne Unit pel seu servei a la música i Kammersänger de la Staatsoper de Viena, Simon Keenlyside és considerat com un dels cantants més complets i versàtils en la seua corda.

La crítica i el públic lloen tant les seues habilitats vocals i escèniques per a l’òpera, en què abasta des del repertori barroc fins a la lírica contemporània, com la seua faceta de ‘liederista’ per la seua dicció, domini tècnic i rigor de les seues interpretacions.

Per a la seua presentació davant del públic de les Arts, l’artista britànic proposa un programa que reuneix l’essència de ‘lied’ alemany de Schubert amb obres dels grans mestres de la ‘mélodie’ francesa com Debussy, Fauré, Poulenc i Ravel.

Simon Keenlyside és un dels noms habituals en els repartiments dels grans teatres d’òpera del món, especialment vinculat a les programacions del Metropolitan de Nova York, el Covent Garden de Londres, així com de la Bayerische Staatsoper de Munic i la Staatsoper de Viena.

Entre les nombroses distincions i reconeixements del baríton londinenc, destaquen els premis Musical Vocalist of the Year de la publicació estatunidenca ‘Musical America’, l’alemany ECHO Klassik al millor intèrpret de l’any, a més del Premi Laurence Olivier pels seus èxits excepcionals en òpera.

En la present temporada, els compromisos de Simon Keenlyside el duran a la Staatsoper de Viena per a interpretar Posa (‘Don Carlo’), Ford (‘Falstaff’) i Giorgio Germont ‘(La traviata’); Rigoletto, Amfortas (‘Parsifal’) i Germont a la Bayerische Staatsoper; ‘La Traviata’ al Covent Garden; Golaud (‘Pélleas et Mélisande’) a Hamburg, i ‘Parsifal’ a la Deutsche Oper de Berlín.

Cantarà en concert amb la Swedish Radio Symphony Orchestra dirigit per Daniel Harding, la Cleveland Orchestra dirigit per Franz Welser-Möst, l’ORF Radio-Symphonieorchester Wien dirigit per Alexander Joel, i l’Orquestra de París sota la direcció de Daniele Rustioni.

Així mateix, oferirà recitals juntament amb Thomas Adès a la Staatsoper de Viena i amb Malcolm Martineau al Wigmore Hall i a l’Òpera de Lille.

Caroline Dowdle

Caroline Dowdle ha actuat tant a Gran Bretanya com al continent europeu, i ha oferit recitals amb cantants i instrumentistes a Londres (South Bank i Wigmore Hall), París (Radio France) i Moscou. L’any passat va actuar al Weill Recital Hall i al Carnegie Hall a la ciutat de Nova York.

Assíduament, ofereix recitals juntament amb el prestigiós baríton Thomas Allen, que compagina el seu treball amb els cantants del programa de joves artistes Jette Parker del Covent Garden de Londres. A més, és membre de la Facultat del Royal College of Music de la capital britànica.

Fora de Regne Unit, Dowdle també és convidada com a preparadora musical pel programa ‘Lindemann’ del Metropolitan de Nova York, i és directora d’òpera a l’Atelier Lyrique del Festival Verbier, on ha actuat regularment durant els últims deu anys.

Les Arts és Lied

‘Les Arts és Lied’, el primer cicle que el centre d’arts consagra a aquest gènere, conclourà el pròxim 15 de març amb el recital de la soprano guipuscoana Ainhoa Arteta.

El coliseu recorda als interessats que el preu de les entrades oscil·la entre 20 i 40 euros i que podran ser adquirides a les taquilles del teatre i a través de la web www.lesarts.com.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts