Les Arts reuneix Piotr Beczała, Violeta Urmana, Philippe Jaroussky, Simon Keenlyside i Ainhoa Arteta en el seu primer cicle de 'Lied' - Les Arts, València

Les Arts reuneix Piotr Beczała, Violeta Urmana, Philippe Jaroussky, Simon Keenlyside i Ainhoa Arteta en el seu primer cicle de ‘Lied’

El Palau de les Arts reuneix els cantants més destacats del panorama líric per al seu primer cicle de ‘lied’, una de les principals novetats de la temporada 2019-2020. El tenor Piotr Beczała, la ‘mezzosoprano’ Violeta Urmana, el contratenor Philippe Jaroussky, el baríton Simon Keenlyside i la soprano Ainhoa Arteta són les estreles del ‘Les Arts és Lied’.

El centre d’arts programa cinc sessions selectes dedicades a aquesta forma musical, el ‘lied’ -així com els seus gèneres germans-, que uneix veu, poesia i piano, a la Sala Principal, especialment preparada per a l’ocasió.

El 20 d’octubre, el cotitzat Piotr Beczała debutarà a les Arts amb la primera de les cites. Conegut pel gran públic per la seua brillant carrera operística, en concret pels seus papers en títols de Verdi, Puccini i del repertori francés, Beczała destaca al seu torn per l’elegància i la versatilitat dels seus recitals.

Acompanyat al piano per Sarah Tysman, el tenor polonés proposa un programa variat per a gaudir de la ductilitat i l’expressivitat que caracteritzen les seues interpretacions, amb ‘lieder’ i àries de Leoncavallo, Dvořák, Karłowicz, Rimski-Kórsakov, Rakhmàninov, Verdi, De Curtis, Tosti, Bixio, Massenet i Bizet.

La ‘mezzosoprano’ Violeta Urmana protagonitzarà la vetlada del 17 de novembre. La cantant lituana és una de les veus més apreciades pel públic de l’enclavament operístic, en què ha brindat representacions memorables de ‘Parsifal’, ‘Iphigénie en Tauride’, ‘Medea’ i ‘Don Carlo’.

En el retorn a la Sala Principal, la diva bàltica canta ‘lieder’ de Franz Schubert i de Richard Strauss, amb Helmut Deutsch al piano, considerat com el repertorista de més prestigi en l’actualitat.

El 12 de gener visitarà per primera vegada el centre d’arts una de les veus més rellevants del panorama líric, Philippe Jaroussky. Públic i crítica acrediten el cantant francés com el contratenor per excel·lència de la seua generació tant pel seu treballs en els principals teatres i festivals com pels seus registres discogràfics.

Actualment, Jaroussky compagina la seua carrera com a intèrpret del repertori barroc amb la seua incipient faceta de ‘liederista’, amb la que es presenta a les Arts. Amb l’acompanyament pianístic de Jérôme Ducros, el contratenor s’endinsa en la tercera sessió de ‘Les Arts és Lied’ en l’obra del gran autor d’aquesta forma musical, Franz Schubert.

Simon Keenlyside ofereixerà el quart recital del cicle. El baríton britànic és un reputat ‘gentleman’ del ‘lied’, gènere en què suma més de 30 anys de trajectòria en els principals auditoris i sales de concert de tot el planeta juntament amb un ampli catàleg discogràfic.

Cavaller del Regne Unit pel seu servei a la música, ‘Kammersaenger’ de l’Òpera de Viena, Premi ECHO al millor intèrpret masculí de clàssica; són alguns dels premis que figuren en l’extens palmarés de Keenlyside. Per al seu debut a les Arts l’1 de febrer, el baríton ha triat un programa amb peces de Schubert, Strauss, Fauré i Wolf, amb Caroline Dowdle com a repertorista.

Ainhoa Arteta clausurarà el primer cicle que les Arts dedica a la cançó. La soprano, una de les intèrprets nacionals de més projecció i presència mediàtica, confereix especial protagonisme als compositors espanyols en el seu recital el 26 d’abril, acompanyada pel pianista Malcolm Martineau.

La diva guipuscoana, en la seua primera actuació a la Sala Principal, alternarà pàgines d’Eduard Toldrà, Xavier Montsalvatge, Frederic Mompou, Jesús Guridi i Tomás Garbizu amb ‘lieder’ de Ferenc Liszt i Richard Strauss

Abonaments, passes i entrades

Les Arts informa de que a partir del pròxim 19 de setembre, a partir de les 18.00 hores, a través del web consultar ací, i des del dia 20 en la resta de canals habituals, es podran adquirir tant les localitats com els passes no renovables per a les diferents propostes de la temporada 2019-2020.

El Passe Lied-Grans Veus inclou cada una de les cinc propostes de ‘Les Arts és Lied’, a més de la sessió ‘Les Arts és Grans Veus’, que ofereix un exclusiu concert de la ‘mezzo’ estatunidenca Joyce DiDonato, acompanyada de l’orquestra Il Pomo d’Oro i el director ascendent Maxim Emelianitxev, amb peces del barroc. Els preus d’aquest passe oscil·len entre els 234 i els 117 euros.

Així mateix, es recorda que el termini per a sol·licitar un abonament per a la nova temporada finalitza el 13 de setembre pròxim. Les taquilles del teatre romandran tancades al públic des del 29 de juliol a l’1 de setembre, però durant aquest temps es podran tramitar les sol·licituds a través de l’adreça <abonos@www.lesarts.com>.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts