Pablo Rus Broseta dirigeix el concert líric ‘Noves Veus’ a Les Arts i l’Auditori de Castelló - Les Arts, València

Pablo Rus Broseta dirigeix el concert líric ‘Noves Veus’ a Les Arts i l’Auditori de Castelló

Pablo Rus Broseta (Godella, 1983) dirigeix el concert líric ‘Noves Veus’, amb el qual es presenta la X promoció del Centre Plácido Domingo, el dissabte 17 de novembre, al Palau de les Arts, i el diumenge 18, en l’Auditori de Castelló.

El jove mestre valencià debuta amb la formació titular de Les Arts, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), amb un programa integrat per pàgines operístiques de Gluck, Mozart, Donizetti i Rossini.

Actual director associat de la Simfònica de Seattle i director musical de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Rus Broseta està considerat com una de les joves batutes amb més projecció.

Sobre l’escenari del Teatre Martín i Soler, seu del Centre Plácido Domingo, du a terme aquest dissabte, a les 19.00 hores, la seua presentació formal, la desena promoció d’aquest projecte, formada per Vittoriana De Amicis, Pau Armengol, Alberto Bonifazio, María Caballero, Juliette Chauvet, Arturo Espinosa, César Méndez, Andrea Orjuela, Mariam Pirtskhalaishvili, Matheus Pompeu, Vicent Romero, Mark Serdiuk, Marta Di Stefano, Olga Syniakova i Camila Titinger.

Un dia després, Pablo Rus Broseta viatjarà amb els artistes del Centre Plácido Domingo i l’OCV a Castelló per a oferir a l’Auditori, a les 19.30 hores, aquest mateix programa.

En aquest sentit, Les Arts recorda que les entrades per al concert ‘Noves Veus’ al Teatre Martín i Soler estan esgotades, excepte el percentatge del 5 % de l’aforament que es reserva per a la venda el mateix dia de l’espectacle.

Pablo Rus Broseta

Director associat de la Simfònica de Seattle i director musical de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. Va estudiar composició i saxòfon al conservatori de la seua València natal. Va prosseguir la seua formació a Lió, al Conservatorium van Amsterdam i a la Universität der Künste de Berlín. Ha rebut consell de personalitats com Bernard Haitink, Pierre Boulez, David Zinman, Kurt Masur i Steven Sloane. En poc de temps, Pablo Rus Broseta ha elaborat un ampli repertori que comprén des de Händel fins a John Adams, amb especial dedicació al món simfònic.

En la temporada 2018-2019, dirigeix la Simfònica de Seattle en obres com el ‘Concert per a violí’ de Bruch amb Itzhak Perlman, la ‘Novena simfonia de Beethoven’ i un festival amb els concerts de Brahms. Com a director convidat, debuta al capdavant de les simfòniques de Detroit i Omaha i de la Filharmònica d’Orlando. A més, torna a les simfòniques de Houston i Carolina del Nord, i ofereix un concert amb la Simfònica SWR d’Stuttgart.

En la temporada 2017-2018, va dirigir la gala d’obertura de la Simfònica de Seattle amb Renée Fleming; un concert benèfic amb Macklemore & Ryan Lewis i Ciara; un festival amb els concerts de Prokófiev; un programa íntegrament rus amb la pianista Beatrice Rana, i l’àlbum que acaba de llançar, ‘The Unchanging Sea’, una col·laboració musical i cinematogràfica entre el compositor Michael Gordon i el cineasta Bill Morrison. Altres compromisos recents inclouen actuacions amb l’Orquesta de València i la WDR de Colònia.

En 2014, va dirigir una actuació conjunta de la Simfònica SWR i Ensemble Modern en el Festival de Música d’Estrasburg. També ha treballat amb la Filharmònica de Buenos Aires, les simfòniques de la BBC i d’RTVE, Ensemble Intercontemporain, l’Orquestra Les Siècles (instruments d’època), l’Orquestra Beethoven de Bonn i la Simfònica de Bochum. Col·labora amb festivals de música, com el Klangspuren Schwaz, Transart Festival de Bozen, Ensems de València i Cresc… Biennale de Frankfurt.

Centre de Perfeccionament Plácido Domingo
Palau de les Arts Reina Sofía.
© Miguel Lorenzo/Mikel Ponce

Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts