Més de 2.000 estudiants visiten les Arts per a les funcions didàctiques de 'Bastià i Bastiana', de Mozart - Les Arts

Més de 2.000 estudiants visiten les Arts per a les funcions didàctiques de ‘Bastià i Bastiana’, de Mozart

El Palau de les Arts ha rebut la visita de més de 2.000 estudiants en les sis funcions didàctiques que ha programat de ‘Bastià i Bastiana’, de Mozart.

Les Arts ha representat al teatre Martín i Soler la desenfadada producció de la primera òpera de Mozart davant d’un alumnat de més 35 centres d’Educació Primària i Secundària de la Comunitat Valenciana. Es tracta del mateix muntatge que ha visitat, amb el camió de les Arts Volant, diferents places del territori gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de València.

A més, el centre d’arts ha programat per a hui dissabte una representació més de ‘Bastià i Bastiana’, però destinada al públic familiar, que també omplirà l’aforament de la sala ja que ha esgotat totes les localitats a la venda.

‘Bastià i Bastiana’ és una producció pròpia de les Arts, a partir de l’adaptació del llibret al valencià realitzada per Enedina Lloris. Davide Livermore signa la posada en escena de l’obra, amb vestuari de José María Adame i il·luminació d’Antonio Castro, i acompanyament al piano d’Aïda Bousselma.

Artistes de la desena promoció del Centre Plácido Domingo alternen els papers protagonistes i els secundaris afegits en aquesta nova producció: Moisés Marín, Vicent Romero, Annya Pinto, Giorgia Rotolo, David Cervera, Pau Armengol i Arturo Espinosa, a més del personatge de nova creació, Patró, interpretat per l’actor Sergio Gil.

La seua senzillesa argumental, juntament amb la durada, inferior a una hora, i la colorista i fresca adaptació escènica, converteixen ‘Bastià i Bastiana’ en una eina educativa eficaç per a descobrir l’òpera. La traducció al valencià, a més de l’ús d’expressions i modismes d’actualitat, permet a l’alumnat, al seu torn, acostar-se al gènere amb més familiaritat.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts