L’Orquestra de la Comunitat Valenciana ret homenatge a Matilde Salvador i Claude Debussy - Les Arts, València

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana ret homenatge a Matilde Salvador i Claude Debussy

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana ret homenatge a Matilde Salvador i Claude Debussy amb el concert “Homenatges”, que dirigeix Jordi Bernàcer el pròxim 4 d’octubre en l’Auditori, dins de la pretemporada del Palau de les Arts.

El programa, segons explica el mestre alcoià, es vertebra al voltant de tres figures imprescindibles: la compositora i pintora castellonenca, en el centenari del seu naixement, l’impressionista francés, de qui es commemoren 100 anys de la seua mort (dos dies després que nasquera Salvador), i Manuel de Falla, pel treball del qual tenia especial estima l’autora de ‘La filla del rei Barbut’.

De Matilde Salvador, Bernàcer proposa una selecció de cançons com a mostra d’una part important de la seua obra, centrada en la música per a veu i piano o orquestra, tant de poemes en valencià com en castellà: ‘El ruiseñor y la rosa’, ‘Presentimiento’ (sobre text de Carmen Conde), ‘Canción de vela’; ‘Valenciana’ (sobre text de Lope de Vega), ‘Cançó de recança’ i ‘Cançó alegre’, aquestes dues últimes orquestrades per Vicente Asencio, marit de Salvador.

La soprano valenciana Carmen Romeu posa veu a aquest tribut a la compositora castellonenca, que suposa alhora la seua retrobada amb el públic de les Arts després dels seus treballs en ‘La bohème’, de Puccini, i ‘Idomeneo’, de Mozart.

Li seguirà ‘Homenajes’, de Manuel de Falla, una figura de gran influència en la producció musical de Salvador. El geni gadità reuneix en aquesta ‘suite’ peces escrites anteriorment i de les quals cada un dels moviments constitueix un homenatge a diferents músics: Enrique Fernández Arbós, Claude Debussy, Paul Dukas i Felipe Pedrell.

Jordi Bernàcer i l’OCV clausuren el concert amb ‘La mer’, de Debussy, la primera composició de l’impressionista francés que va interpretar la formació titular de les Arts sota la batuta de Lorin Maazel i també una de les obres amb les quals l’OCV va dur a terme la seua primera actuació internacional al teatre La Fenice de Venècia.

Entrades

El Palau de les Arts recorda que el concert “Homenatges” forma part de l’oferta musical de la pretemporada amb preus populars. Les localitats d’aquest espectacle oscil·len entre 10 i 20 euros.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts