Henrik Nánási dirigeix obres de Wagner amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana a l'ADDA d'Alacant - Les Arts, València

Henrik Nánási dirigeix obres de Wagner amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a l’ADDA d’Alacant

Henrik Nánási dirigeix el divendres, 20 de maig, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) en un concert monogràfic de Richard Wagner a l’Auditori de la Diputació d’Alacant.

El mestre hongarés va obtindre un sonat èxit de crítica i públic amb aquest mateix repertori el passat mes d’abril al Palau de les Arts. El concert, amb les entrades esgotades des de feia mesos, va incloure en la seua primera part l’obertura de ‘Tannh�user’ i el Preludi i mort d’amor de ‘Tristan und Isolde’.

Per a la seua visita a Alacant, Henrik Nánási introdueix una obra inèdita en el repertori de la formació titular de les Arts, ‘Der Ring ohne Worte’ (‘L’anell sense paraules’). Es tracta d’una síntesi simfònica de Lorin Maazel (1930-2014), primer director musical de l’OCV, que arreplega en 75 minuts des de la primera nota ‘L’or del Rin’ fins a l’acord final del ‘Crepuscle dels déus’, en què es poden escoltar els grans moments musicals de l’obra magna de Wagner.

Henrik Nánási (Pécs, 1975) va debutar a les Arts al novembre de 2014 amb el concert-espectacle al voltant de Béla Bartók i la seua òpera ‘El castell del duc Barbablava’. Un any més tard, el director hongarés va inaugurar la temporada d’abonament amb ‘Macbeth’, de Verdi, protagonitzada per Plácido Domingo, i en 2017 va estrenar ‘Werther’, de Massenet, en una coproducció de les Arts i Montecarlo.

L’actual director musical de la Komische Oper de Berlín s’endinsa en l’autor amb què l’Orquestra de la Comunitat Valenciana ha obtingut els reconeixements més importants a escala internacional, gràcies a la multipremiada producció de la tetralogia ‘Der Ring des Nibelungen’.

Nánási és una de les joves batutes amb més projecció al continent. Director convidat a l’Arena de Verona, Bayerische Staatsoper, Covent Garden, Òpera de Frankfurt, Semperoper de Dresden i Staatsoper d’Hamburg, el seu repertori inclou obres de Txaikovski, Donizetti, Dvo?ák, Mozart, Offenbach, Prokófiev, Puccini, Rossini, Strauss i Verdi.

Sense categoria

Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts