La coproducció de les Arts ‘La damnation de Faust’ ha sigut designada millor espectacle musical de 2017 a Itàlia - Les Arts, València

La coproducció de les Arts ‘La damnation de Faust’ ha sigut designada millor espectacle musical de 2017 a Itàlia

La coproducció del Palau de les Arts amb l’Òpera de Roma de ‘La damnation de Faust’, de Berlioz, ha sigut designada millor espectacle de 2017 per la crítica musical italiana.

La comissió de la XXXVII edició dels Premis Franco Abbiati, que concedeix l’Associació Nacional de la Crítica Italiana, va triar el passat mes d’abril el muntatge de Damiano Michieletto, amb direcció musical de Daniele Gatti, com a mereixedor d’aquesta distinció.

 Els premis Franco Abbiati estan considerats com un dels reconeixements més prestigiosos en l’àmbit de la lírica europea. Instaurats en 1981, els guardons tenen en l’actualitat el suport del Ministeri de Cultura i del patronat de la Presidència de la República Italiana. El seu jurat està integrat pels periodistes musicals més influents del país transalpí.

 Es tracta de la segona ocasió en què una producció de les Arts accedeix a aquestes mencions. En 2007, el muntatge de ‘L’anell del Nibelung’ de Wagner, amb posada en escena de La Fura dels Baus i coproduït amb el Maggio Musicale Fiorentino, va rebre el premi a la millor escenografia, vestuari i vídeo.

 ‘La damnation de Faust’ és l’últim títol escenificat de la temporada 2017-2018 que les Arts estrenarà el 20 de juny. Roberto Abbado, després de les seues reeixides funcions de ‘Lucia di Lammermoor’ al Metropolitan de Nova York, torna al podi de la Sala Principal de l’òpera valenciana.

 El titular de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana dirigeix un repartiment amb destacats intèrprets nacionals: el tenor canari Celso Albelo (Faust), el baix burgalés Rubén Amoretti (Méphistophélès) i la mezzosoprano valenciana Silvia Tro Santafé (Marguerite). El teatre d’òpera valencià ha programat altres funcions d’aquesta obra simfonicoteatral el 23, 26 i 29 de juny, a més de l’1 de juliol.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts