La Paz de Sant Joan i La Aurora d'Albatera rendeixen homenatge a Wagner en Bandes a Les Arts - Les Arts

La Paz de Sant Joan i La Aurora d’Albatera rendeixen homenatge a Wagner en Bandes a Les Arts

El Palau de les Arts rep el diumenge, 15 d’abril, a l’Auditori, la Societat Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant (10.00 hores) i la Unió Musical La Aurora d’Albatera (12.30 hores) per a la segona sessió del cicle Bandes a Les Arts 2018, amb l’obra de Richard Wagner com a fil conductor.

La temàtica d’aquesta sessió està vinculada amb el pròxim concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, que dirigeix Henrik Nánási, el divendres, 20 d’abril, també a l’Auditori, amb pàgines del compositor alemany. La formació titular de les Arts ha obtingut els màxims reconeixements a escala internacional amb l’obra de Richard Wagner.

L’SM La Paz inicia la sessió matinal amb el seu projecte Wagner Now, un homenatge al geni alemany, en què es revisa la influència de la seua obra en el gènere cinematogràfic amb ‘Apocalypse Now’ i la cèlebre ‘Cavalcada de les valquíries’ com a referència.

La formació, sota la direcció de Joan Espinosa, completa el programa amb altres compositors clàssics, la música dels quals ha quedat vinculada a la recent història del seté art.

D’aquesta manera, s’escoltaran a l’Auditori obres com ‘Així parlà Zaratustra’, de Richard Strauss, que Stanley Kubrick va immortalitzar en ‘2001: Odissea de l’espai’; ‘El llac dels cignes’, de Txaikovski, al voltant de la qual gira ‘Cigne negre’, de Darren Aronofsky, o ‘Barcarola’, d’Offenbach, imprescindible en ‘La vida és bella’, de Roberto Benigni.

Les interpretacions s’acompanyaran de projeccions de fragments dels llargmetratges, que aniran precedides dels comentaris i observacions d’un narrador.

A les 12.30 hores es presenta a les Arts la Unió Musical La Aurora, amb el projecte “Al voltant de Richard Wagner. El Romanticisme i la música per a vents (i una estrena)”, en què la societat musical, sota la direcció de Santiago Quinto Serna, fa un recorregut per alguns dels compositors més influents d’aquest moviment.

Pàgines de Richard Wagner, Carl Maria von Weber i Franz Schubert conformen la primera part del programa: l’obertura de ‘Preciosa’, de Weber; ‘Trauermusik’ i ‘Festmusik’, de Wagner, junt amb ‘El pastor en la roca’, de Schubert, en l’arranjament de Quinto Serna, amb la soprano Ruth de los Reyes i la clarinetista Rocío Rubio com a solistes.

Abans del descans, Santiago Quinto Serna estrena a les Arts la seua obra ‘Poemes del Segle d’Or’, basada en textos de Santa Teresa, Lope de Vega, Francisco de Terrazas i Gabriel de Peralta, “d’estil plenament romàntic”, com apunta el compositor mateix, i que comptarà amb la veu de Ruth de los Reyes.

Com a coronament de la seua visita a l’Auditori, La Aurora ha triat una de les obres d’Hector Berlioz que més van impressionar Richard Wagner: ‘Gran simfonia fúnebre i triomfal’, escrita originàriament per a una gran banda, que segons l’alemany “conté passatges tan magnífics i sublims que mai podran superar-se”.

Les Arts recorda que els concerts del cicle Bandes a Les Arts 2018 són d’accés gratuït mitjançant invitació, que es podrà arreplegar en els accessos a l’Auditori el mateix dia de cada concert a l’hora d’obertura de la sala.

El pròxim 3 de juny, la Primitiva de Llíria i l’SM Música Jove de Benimaclet seran les encarregades de clausurar aquest cicle.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts