Jaume Aragall prepara el debut de la nova promoció del Centre Plácido Domingo a l'Auditori de Castelló - Les Arts, València

Jaume Aragall prepara el debut de la nova promoció del Centre Plácido Domingo a l’Auditori de Castelló

El llegendari tenor català Jaume Aragall es troba aquesta setmana al Palau de les Arts Reina Sofia per a preparar el debut de la novena promoció del Centre Plácido Domingo a Castelló.

Els joves artistes, acompanyats per l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), sota la direcció d’Alan Buribayev, interpreten fragments d’òperes de Mozart i Rossini dissabte, 21 d’octubre, a l’Auditori de la capital de la Plana, a les 19.30 hores.

Aragall, “la veu més bonica del segle XX” segons Luciano Pavarotti, se suma amb aquesta acció a la nòmina de grans veus de la lírica que treballen amb els joves artistes del Centre de Perfeccionament, que, a més de Plácido Domingo, inclou figures com els baixos italians Ruggero Raimondi o Luigi Roni, i a la qual pròximament se sumarà la soprano Mariella Devia.

Els cantants Jorge Álvarez, Arturo Espinosa, Marianna Mappa, Andrea Pellegrini, Annya Pinto, Vicent Romero, Giorgia Rotoli, Elena Schirru, Andrés Sulbarán, Olga Syniakova i Maria Volgina treballen actualment amb Jaume Aragall fragments de la Trilogia Mozart – Da Ponte i de ‘La flauta màgica’, així com peces de les òperes rossinianes ‘Semiramide’, ‘La Cenerentola’ o ‘L’italiana in Algeri’.

A més, el tenor dedica part d’aquestes classes magistrals a les noves veus que s’han incorporat aquest mes de setembre al Centre Plácido Domingo, als quals assessora tant en el desenvolupament del seu repertori com en matèries tècniques.

De manera paral·lela, Alan Buribayev es troba immers en els assajos amb la formació titular dels Arts. El mestre kazakh, director musical de l’Òpera d’Astana (Kazakhstan) i principal director invitat de la Japan Century Symphony Orchestra a Osaka, debuta al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb aquest concert, que inclou les obertures de ‘Don Giovanni’, de Mozart, e ‘Il barbiere di Siviglia’, de Rossini.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts