Fabio Biondi dirigeix a Les Arts Vivica Genaux en l'òpera ‘Piramo e Tisbe’, de Hasse - Les Arts, València

Fabio Biondi dirigeix a Les Arts Vivica Genaux en l’òpera ‘Piramo e Tisbe’, de Hasse

Fabio Biondi dirigeix la mezzosoprano Vivica Genaux en ‘Piramo e Tisbe’, de Johann Adolph Hasse, que el Palau de les Arts Reina Sofía ofereix en versió de concert-espectacle el pròxim 15 de juny a l’Auditori.

El director palermità introdueix en el repertori de Les Arts aquesta ‘raresa’ de l’últim Barroc, que va presentar l’any 2010 amb la seua formació Europa Galante en el prestigiós Festival de Pentecosta de Salzburg.

‘Piramo e Tisbe’ és un ‘Intermezzo Tragico’ en dos actes, basat en un dels relats de ‘Les Metamorfosis’ d’Ovidi, amb música de Johann Adolf Hasse sobre un poema, en italià, de Marco Coltellini. La rica orquestració i elegant ‘vocalità’ converteixen la partitura de 1768 en una de les obres més apreciades del compositor alemany.

L’òpera narra l’últim dia de vida dels jóvens amants Píramo i Tisbe, habitants de Babilònia i fills de dues famílies enfrontades, que temps abans van ser amigues. Conta Ovidi que, després de la prohibició dels seus amors, Píramo i Tisbe només van poder comunicar-se a través d’un angost forat en una paret que separava els seus cossos i els seus desitjos.

William Shakespeare és l’autor de la versió més cèlebre de la història dels desgraciats amants, que interpreten -en forma de comèdia- un grup de rústics en ‘El somni d’una nit d’estiu’. Segles més tard, Benjamin Britten respectaria també el passatge de ‘Piramo e Tisbe’ en la seua adaptació operística de la comèdia shakespeariana, que Les Arts va estrenar en 2016.

Estreles del repertori

Vivica Genaux debuta a Les Arts amb el paper de Píramo, que ha cantat anteriorment a Salzburg, Viena i Cracòvia sota la direcció de Fabio Biondi. La mezzosoprano nord-americana és una de les grans dives dels repertoris barroc i belcantista, gràcies al seu timbre extraordinari i formidable tècnica.

En els seus més de 20 anys de carrera, tant discogràfica com en els millors teatres i auditoris, Vivica Genaux ha interpretat més de 60 papers, amb directors de referència com ara Alan Curtis, René Jacobs, Kurt Masur i el mateix Fabio Biondi.

La soprano Valentina Farcas canta el rol de Tisbe. La intèrpret de Bucarest, que també fa el seu debut a Les Arts, ha treballat amb els directors més destacats del panorama: Riccardo Chailly, Nikolas Harnoncourt, Kurt Masur, Kiril Petrenko i Christian Thielemann. Entre els seus més recents èxits, destaca la gravació, sota la batuta de Fabio Biondi, de ‘I Capuleti e i Montecchi’, de Bellini, junt amb la mateixa Vivica Genaux.

Tanca l’elenc Emanuele d’Aguanno, que posa veu al pare de Tisbe, paper que el tenor italià ha cantat anteriorment a Salzburg i Viena amb Fabio Biondi i Europa Galante.

Emilio López firma el concepte escènic d’aquest concert-espectacle. El jove director d’escena, que ja ha realitzat treballs a València com ara ‘Jeanne d’Arc au bûcher’, de Honegger, o l’espectacle homenatge a Lucrezia Bori, ha estrenat recentment una nova producció de ‘La malquerida’, de Manuel Penella, i tornarà a Les Arts en la Temporada 2017-2018 per a presentar una nova producció de ‘Madama Butterfly’, de Puccini, l’11 d’octubre.

El centre d’arts recorda que els preus de les localitats per a ‘Piramo e Tisbe’ oscil·len entre 30 i 45 euros.

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts