John Axelrod clausura el cicle de concerts de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana a l'Auditori de Castelló - Les Arts, València

John Axelrod clausura el cicle de concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a l’Auditori de Castelló

John Axelrod (Houston, 1966) clausurarà el divendres, 28 d’abril, el cicle simfònic de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) a l’Auditori de Castelló per a la Temporada 2016-2017.

El mestre de Texas, director artístic de la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla (ROSS) i principal invitat de l’Orquestra Simfònica Giuseppe Verdi de Milà, assaja aquests dies a València amb la formació titular del Palau de les Arts Reina Sofía, amb la qual treballa per primera vegada.

Per a la seua presentació a la capital de la Plana, el director ha triat un programa integrat per ‘Adagio per a cordes’, de Samuel Barber; ‘Aconcagua, concert per a bandoneó i orquestra’, d’Astor Piazzolla, amb Javier Cárdenas com a solista, i ‘Simfonia del Nou Món’, de Dvo?ák.

Deixeble de Leonard Bernstein i d’Iliá Musin, Axelrod és un dels noms més valorats en l’actualitat pel seu extens repertori, a més del seu estil carismàtic i innovador. La seua trajectòria en el podi suma, des de 2001, més de 160 orquestres de tot el món, 30 òperes i 50 estrenes mundials, junt amb una important discografia tant de música de repertori com contemporània.

Ramón Tebar -principal director invitat de Les Arts- junt amb els artistes del Centre Plácido Domingo i l’OCV, van inaugurar el passat mes de novembre aquesta sèrie de concerts amb què el centre d’arts se suma a la programació musical de Castelló.

Batutes de trajectòria internacional han acompanyat la formació titular de Les Arts en les seues visites a l’Auditori aquesta temporada: Diego Matheuz, que junt amb Gustavo Dudamel és un dels majors exponents del Sistema Nacional d’Orquestres Públiques de Veneçuela, i Víctor Pablo Pérez, figura clau en el desenvolupament del panorama musical espanyol en els anys 80 i 90 i actual director titular de l’Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts