ADEIT i Les Arts col·laboren en el foment i la promoció de les arts líriques - Les Arts, València

ADEIT i Les Arts col·laboren en el foment i la promoció de les arts líriques

 

La Fundació ADEIT i el Palau de les Arts Reina Sofía han subscrit un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’establir relacions de cooperació entre ambdós institucions.

Aquest propòsit es concreta en la possibilitat de realitzar intercanvis d’espais entre ADEIT i Les Arts, el desenvolupament d’estades per part d’estudiants de la Universitat de València a través de pràctiques curriculars o extracurriculars, així com la inclusió dels espectacles de Les Arts entre el programa cultural organitzat per ADEIT per als assistents als seus congressos i activitats.

Així mateix, la sintonia d’ambdós entitats, formalitzada a través de la firma d’aquest conveni, preveu també l’organització de conferències en el marc de les conferències d’ADEIT. Aquest programa es presenta com un cicle de debats sobre temes de màxima actualitat i interés per al sector empresarial i per a la comunitat universitària, i després de la firma d’aquest conveni podrà comptar també amb professionals de l’àmbit de l’òpera, de la música o del ballet l’actuació de la qual estiga prevista dins de la temporada de Les Arts.

L’acord inclou també la possibilitat de creació de la càtedra Palau de les Arts – Universitat de València amb l’objectiu de contribuir a la projecció de les àrees culturals, la creació artística i el saber en l’àmbit de les Humanitats.

La firma del conveni, subscrit aquest dimarts, va anar a càrrec de Davide Livermore, director artístic del Palau de les Arts Reina Sofía; Francesc Potenciano, director artístic i director economicoadministratiu d’aquesta institució; i Antonio Aracil, director gerent de la Fundació Universitat- Empresa ADEIT.

Aracil va indicar que lligar la imatge d’ADEIT al Palau de les Arts “és una gran inversió” a més de ser “fonamental” per a obrir un terreny comú en què potenciar la cultura, ja que el Palau de les Arts s’ha convertit en un ambaixador nacional i internacional de la Comunitat Valenciana: “La cooperació d’ambdós entitats tindrà una efecte directe: una major difusió del coneixement a través d’activitats estratègiques de la nostra fundació, punt de trobada de la Universitat de València i de les empreses valencianes”.

Davide Livermore ha mostrat la seua satisfacció per aquesta aliança que permet a Les Arts avançar en el seu projecte de teatre públic al servei dels ciutadans: “La interacció entre Les Arts, la universitat i l’empresa és un pas més cap a una política cultural connectada amb el seu entorn a través de les seues excel·lències sense perdre la seua vocació internacional”. Per la seua banda, Francisco Potenciano, ha subratllat “la importància d’obrir també les portes del teatre líric als jóvens professionals perquè puguen descobrir nous horitzons laborals”.

El conveni subscrit té una vigència de quatre anys renovable amb l’acord previ exprés per altres quatre anys més. L’aplicació i execució d’aquest conveni no comporta obligacions econòmiques.

 

 

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts