Les Arts inicia la venda general d'entrades i abonaments no renovables per als espectacles de la Temporada 2016-2017 - Les Arts, València

Les Arts inicia la venda general d’entrades i abonaments no renovables per als espectacles de la Temporada 2016-2017

El Palau de les Arts Reina Sofía inicia aquest divendres, 14 d’octubre, la venda general d’entrades i passes no renovables per als espectacles de la Temporada 2016-2017.

A este efecte, el centre d’arts habilita els diferents canals de venda: la seua pàgina web www.lesarts.com, la línia telefònica 961 975 900, Instant Ticket -en el telèfon 902 444 300-, així com en les taquilles de Les Arts.

Per segon any consecutiu, l’enclavament cultural ha dissenyat un programa d’abonaments no renovables que combinen les diferents propostes de la programació. Els descomptes oscil·len entre el 25% i el 70% de l’import de la localitat en funció del col·lectiu beneficiari i del tipus d’espectacle.

D’aquesta manera, el ventall de possibilitats inclou un abonament que reuneix els concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, un altre dedicat a la música de cambra, un tercer que engloba la programació del Teatre Martín i Soler i l’abonament 3 sales que agrupa en cinc modalitats diferents espectacles en Sala Principal, Auditori i Teatre Martín i Soler.

Per als més jóvens, a més, Les Arts reedita i amplia l’abonament Jove a Les Arts, dirigit a menors de 30 anys i titulars del Carnet Jove que, des de 63,60 euros, podran gaudir de quatre títols de la temporada: “I vespri siciliani”, de Verdi; “Werther”, de Massenet; “The Turn of the Screw”, de Britten, i el ballet “El sombrero de tres picos”.

Temporada de grans estreles

Plácido Domingo, Gregory Kunde, Mariella Devia, Anna Caterina Antonacci, Daniela Barcellona i Vivica Genaux són les principals estreles de la programació de la Temporada 2016-2017, que comprén des del barroc fins a l’òpera del s. XX a més de grans títols del repertori.

I vespri siciliani
I vespri siciliani

“I vespri siciliani”, de Verdi, inaugura la temporada al desembre amb Roberto Abbado a l’orquestra i un repartiment de primer nivell: el tenor Gregory Kunde, la soprano Anna Pirozzi, el baríton Juan Jesús Rodríguez i el baix rus Alexánder Vinogradov. Davide Livermore és el responsable de la posada en escena d’aquesta producció de l’ABAO i el Regio de Torí, que va ser triada per “Musical America” com un dels deu millors espectacles de 2012.

Li segueix, al mes de gener, un espectacle inèdit: “Philemon und Baucis”, de Haydn, una òpera per a titelles al Teatre Martín i Soler a càrrec de la companyia Carlo Colla e Figli, sota la batuta de Fabio Biondi.

“La traviata”, de Verdi, torna a la programació al febrer amb l’exuberant producció de l’Òpera de Roma, amb el segell de la cineasta Sofia Coppola i vestuari de Valentino, a més d’un repartiment estel·lar amb Plácido Domingo com a Germont junt amb Marina Rebeka i el tenor Arturo Chacón-Cruz en els papers de Violetta Valéry i Alfredo Germont. Dirigeix Ramón Tebar.

La traviata
La traviata

Els mesos de març i abril s’estrena la primera nova producció de la temporada, “Lucrezia Borgia”, de Donizetti, que firma Emilio Sagi. Fabio Biondi aborda una de les partitures més exigents del compositor, especialment per al seu paper protagonista, que recau en la diva Mariella Devia, amb qui compartirà escenari amb Silvia Tro Santafé, la mezzosoprano valenciana més internacional.

El mes de maig està dedicat a l’òpera francesa, amb “Werther”, de Massenet, que dirigeix Henrik Nánási, director titular de la Komische Oper de Berlín. Werther és el paper de referència per a tenor per les seues exigents notes, que encarnarà Jean-François Borras, encimbellat per la crítica després de substituir a Nova York Jonas Kaufmann en aquest mateix rol. Al seu costat canta una de les veus més fascinants del panorama, la mezzosoprano Anna Caterina Antonacci. Jean-Louis Grinda és el director d’escena d’aquest nou muntatge que Les Arts coprodueix amb l’Òpera de Montecarlo.

Al juny, el centre d’arts fa una incursió en el repertori del s. XX i en l’obra de Britten amb “The Turn of the Screw”, al Teatre Martín i Soler. Christopher Franklin es posa al capdavant dels cossos estables de Les Arts amb aquesta obra mestra d’intrigant argument, en una nova producció de Davide Livermore.

Eixe mateix mes, el dia 15, l’Auditori acull una òpera en format de concert-espectacle. Fabio Biondi descobreix una altra ‘raresa’ del barroc: “Piramo e Tisbe”, de l’alemany Johann Adolf Hasse, amb la ‘prima donna’ Vivica Genaux com a principal estrela.

Tancredi
Tancredi

Rossini tanca les propostes operístiques amb la seua primera òpera de maduresa, “Tancredi”, amb Roberto Abbado com a director musical en un muntatge de Emilio Sagi per a l’Opera de Lausanne i el Teatre Municipal de Santiago de Xile. Daniela Barcellona, mezzosoprano rossiniana de referència és Tancredi. L’acompanyen en l’elenc, la soprano Jessica Pratt i l’aclamat tenor xinés Yijie Shi.

Ballet, concerts i música de cambra

Per segon any consecutiu, la programació inclou un espectacle de ballet. Del 21 al 24 d’abril, a la Sala Principal, el director del Ballet Nacional d’Espanya, Antonio Najarro, ofereix un espectacle-homenatge a Antonio Ruiz Soler, ‘Antonio el Bailarín’, en què es reposaran diverses de les seues coreografies més emblemàtiques, entre aquestes “El sombrero de tres picos”.

sombrerodetrespicos_2016_copy_jesus_-vallinas_corte5

Obres de diferents estils i etapes comprenen l’oferta de concerts per a la Temporada 2016-2017. Fabio Biondi dirigeix a l’Auditori “Israel in Egypt”, el 22 de desembre, un oratori de Händel, compositor de què el director musical de Les Arts és un gran coneixedor.

El 6 d’abril és la data de l’estrena d’una nova obra de Francisco Coll, “Mural”, que s’ofereix junt amb “Das Lied von der Erde”, de Mahler, amb el tenor Gregory Kunde. Per la seua banda, l’11 de maig, Francesc Perales dirigeix el Cor de la Generalitat en “Missa Papae Marcelli”, de Palestrina.

Una altra novetat de la temporada és la tornada de la música de cambra a l’oferta artística. Un projecte que, sota la supervisió de Fabio Biondi i els professors de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, pren forma en tres sessions en l’Espai Los Toros: ‘Entorno a Mozart’, ‘Italia más allá de la ópera’ i ‘Alemania barroca’.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts