Artistes de més de 30 països aspiren a ingressar en el Centre Plácido Domingo - Les Arts, València

Artistes de més de 30 països aspiren a ingressar en el Centre Plácido Domingo

Artistes de més de 30 països d’Amèrica, Àsia, Europa i Oceania aspiren a ingressar en el Centre Plácido Domingo, que inicia aquesta setmana el procés d’audicions per a la seua huitena promoció al Palau de les Arts Reina Sofía.

49 sopranos, 12 mezzosopranos, 20 tenors, 14 barítons, 4 baixos i, per primera vegada, 3 contratenors, es desplacen aquest cap de setmana a València per a la primera fase eliminatòria.

A aquest efecte, els intèrprets hauran de portar preparades cinc peces: una ària de Mozart, una ària del s. XIX, una ària en italià, una ària en un altre idioma diferent de l’italià i una romança de sarsuela. En el cas dels contratenors, hauran de presentar una ària del s. XVIII, en lloc del XIX, i una ària de Benjamin Britten, en compte de la peça de sarsuela.

Els seleccionats després d’aquesta primera prova realitzaran sessions de treball amb Davide Livermore, director artístic del Centre Plácido Domingo, del 20 al 22 de juny, per a avaluar tècnica vocal, capacitat interpretativa, preparació musical i actitud en l’estudi.

Els cantants que superen aquesta segona avaluació accediran a la final, que tindrà lloc el 24 de juny a la Sala Principal, a partir de les 15.00 h, amb Plácido Domingo com a president del jurat.

Per primera vegada en la seua història, Les Arts obrirà al públic aquesta última prova, amb localitats a un preu únic de cinc euros, que el públic general podrà adquirir a partir del 20 de juny a través dels canals de venda habituals.

El Centre Plácido Domingo

L’activitat del Centre de Perfeccionament està dirigida a candidats que reunisquen altes qualitats artístiques i vocals, una predisposició al món artístic, així com una consolidada preparació tècnica que permeta un perfeccionament i una formació pràctica en un teatre d’òpera.

El principal objectiu és preparar els jóvens cantants per a la seua inserció laboral, amb especial incidència en els aspectes tecnicovocal, interpretatiu i escènic, mitjançant l’estudi del repertori líric.

Els seleccionats rebran ensenyaments de docents qualificats, presenciaran trobades i classes magistrals amb directors d’orquestra, directors d’escena, cantants i altres artistes i professionals, que participen en les produccions i esdeveniments de Les Arts. També assistiran als assajos d’òperes i concerts prevists dins de l’activitat del teatre.

A més de Plácido Domingo, impulsor i mentor del Centre, i de Davide Livermore, en la seua faceta de director artístic, destacats professionals com ara Fabio Biondi, Manuela Custer, Enedina Lloris i Franca Mattiuci formen part del claustre de professionals que compartiran coneixements i experiència amb els jóvens artistes.

Les matèries del curs acadèmic inclouen tècnica vocal, interpretació, idiomes, expressió corporal, tècnica Alexander i psicologia, junt amb classes magistrals de bel canto, recitatius, repertori barroc i de prosa. La formació començarà l’1 de setembre d’enguany per a concloure el 16 de juliol de 2017.

Els cantants tenen l’obligació de participar en l’activitat didàctica i artística del Centre Plácido Domingo i, segons el criteri de la direcció artística, també podran ser inclosos en els repartiments de les produccions de la temporada.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts