Les Arts és Altres Músiques | València | Un camino de emociones.

Altres músiques

Les Arts és Altres Músiques planteja aquesta temporada un recorregut per facetes musicals tan distintes com el jazz modern que ens brinda Pat Metheny o el fado i el món del cabaret que recreen dues artistes de personalitat aclaparadora i d’inqüestionable trajectòria artística, Mariza i Ute Lemper, les quals homenatgen respectivament a dues dones que van fer història en la interpretació musical i que són font de la seua inspiració: Amália Rodrigues i Marlene Dietrich.

 

MARIZA

El fado, l’expressió més bella i nostàlgica de la música portuguesa, arriba a Les Arts en la veu de Mariza, hereva de la tradició clàssica d’aquest gènere que Amália Rodrigues va immortalitzar per a la posteritat en les seues gravacions. Igual que la ‘Reina del Fado’, Mariza va créixer en un barri popular de Lisboa, on va assimilar les arrels més autèntiques de la música popular. La publicació del seu primer àlbum en 2001, Fado em mim, va suposar el trampolí d’una carrera internacional que li ha valgut nombrosos premis. Aquesta temporada, per a celebrar els vint anys de carrera, Mariza, ambaixadora de la música portuguesa, ret tribut a la gran dama del fado en un nou disc, Mariza canta a Amália, on fa un recorregut pels millors temes del repertori d’Amália Rodrigues, els quals podran escoltar-se en la seua vetlada en Les Arts.

 

UTE LEMPER

El nom d’Ute Lemper no deixa a ningú indiferent. Porta més de trenta anys sobre els escenaris, des que va començar a actuar molt jove en locals de jazz menuts, i és qui manté viva la flama de l’època d’esplendor del cabaret berlinés dels anys vint i trenta del segle passat. La trajectòria de la cantant i actriu alemanya, àmpliament reconeguda i premiada, passa pel jazz, el musical -Cabaret, Chicago, Cats-, les cançons franceses que van immortalitzar a Edith Piaf o Jacques Brel, el repertori alemany de Brecht, Weill o Holländer, i sobretot, els temes que van fer famosa a qui ha sigut una de les seues fonts d’inspiració: Marlene Dietrich. En Rendezvous With Marlene, Ute Lemper reviu entre cançons la història de la mítica actriu i cantant alemanya, que abraça des dels anys del cabaret de Berlín fins a les seues col·laboracions amb Burt Bacharach.

 

PAT METHENY

Llegenda viva del jazz, el guitarrista dels Estats Units Pat Metheny recala en l’Auditori de Les Arts per a delectar a seguidors incondicionals, aficionats a la guitarra i qualsevol melòman en general disposat a escoltar en directe a un dels grans músics del jazz contemporani. Més de quaranta anys d’actuacions en viu, un incommensurable llegat discogràfic i vint premis Grammy resumeixen la trajectòria de l’incansable guitarrista i compositor de Missouri. Aquesta temporada ha vist la llum el seu darrer disc, From This Place, un doble àlbum amb deu noves composicions pròpies que interpreta junt amb un quartet de destacats músics i una orquestra simfònica, “una espècie de culminació musical”, segons l’artista. Intèrpret excepcional, la seua capacitat de comunicació, la seua generositat amb el públic i l’extraordinària qualitat dels intèrprets que l’acompanyen fan dels seus concerts un esdeveniment de primera magnitud, com la nova gira Side-Eye, en què s’envolta de joves i prometedors músics (James Francies al piano i teclats i el bateria Joe Dyson) que s’han vist influenciats per les seues creacions.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts
Regala Les Arts