Concerts Simfònics - Les Arts, València

Concerts Simfònics

Simfonics

L’univers de la música simfònica constitueix un dels pilars bàsics que sustenten la programació de Les Arts des de la seua inauguració. Cada temporada, la seua formació titular, lOrquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), dirigida per batutes de renom, interpreta amb brillantor complexes partitures simfòniques en paral·lel a les seues intervencions com a orquestra d’òpera i ballet a la Sala Principal.

Mostra d’aquesta versatilitat artística de lOCV és el cicle de concerts de lAuditori que reuneix en els seus programes pàgines simfòniques i obres liricosimfòniques o de ballet, amb especial protagonisme de la missa de rèquiem, vista per tres compositors ben diferents com són Cherubini, Verdi i Brahms, al costat de la fascinant música creada per Stravinski per als Ballets Russos de Diàghilev.

El personalíssim Rèquiem alemany de Brahms, de concepció estructural i textual distant de la tradició de la missa de difunts catòlica, serà dirigit pel jove director de Nova York James Gaffigan, batuta reclamada en els teatres europeus més importants i titular de la Simfònica de Lucerna i principal invitat de la Netherlands Radio Philharmonic. Michele Mariotti, qui ja va visitar Les Arts per a dirigir La Cenerentola, hi torna en aquesta ocasió en la seua faceta liricosimfònica amb un atractiu programa al capdavant del Cor de la Generalitat, al qual dirigirà en Gloria de Poulenc i Pavana de Fauré, a més de la Simfonia Haffner de Mozart.

La fastuositat orquestral dels ballets dStravisnki es concentra en un programa doble format per Petruixka i La consagració de la primavera, sota la batuta de Gustavo Gimeno, a qui seguirà en el podi Juanjo Mena, amb un recorregut per la música de dos compositors que van ser xiquets prodigi, Arriaga i Mozart, al costat de la ‘grandiositat’ de la Simfonia 9 de Schubert.

El cicle de concerts ofereix dos aproximacions més a la missa de difunts. D’una banda, la versió preromàntica de Cherubini en el seu Rèquiem en do menor, sota l’enfocament del mestre anglés Ivor Bolton, experta batuta en aquest camp, que abordarà a més la Cinquena Simfonia de Beethoven amb motiu dels 250 anys del seu naixement. I com a conclusió, el monumental Rèquiem de Verdi, dirigit per Daniele Gatti al capdavant d’un quartet solista en el qual figuren prestigioses veus com les de Maria Agresta, Benjamin Bernheim o Michele Pertusi.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts
Regala Les Arts