Altres músiques - Les Arts

Altres músiques

Altres musiques

La vocació cultural de Les Arts com a espai arquitectònic avantguardista és allotjar tot tipus de música disciplines artístiques en general, entre elles el jazz -dimportant arrel a la Comunitat Valenciana gràcies a lexistència de clubs i bandes de jazz, festivals i centres formatius especialitzats- i la música popular que milloidentifica la cultura portuguesa, el fado.  

Sens dubte Chick Corea és un dels músics de jazz més preuats i influents del nostre temps. Des dels seus inicis amb el llegendari trompetista Miles Davis als seixanta, ha desenvolupat una fructífera carrera junt amb els músics més rellevants de la seua generació, tal i com evidencia la vintena de premis Grammy que atresora i el fet d’haver sigut impulsor de nous corrents i grups de jazz. El seu debut a Les Arts amb Chick Corea Trilogy és una trobada amb el jazz de sempre, a través de coneguts temes desgrana al piano acompanyat per dos músics excepcionals com el contrabaixista Christian McBride i el bateria Brian Blade. 

El fado, l’expressió més bella i nostàlgica de la música portuguesa, arriba a Les Arts en la veu dMariza, hereva de la tradició clàssica d’aquest gènerque Amália Rodrigues va immortalitzar per a la posteritat als seus enregistramentsIgual que la ‘Reina del Fado’, Mariza va créixer en un barri popular de Lisboa, on va assimilar learrels més autèntiques de la música popular. La publicació del seu primer àlbum l’any 2001, Fado em mimva suposar el trampolí duna carrera internacional que li ha aportat nombrosos premis. En el seté disc de la seua carrera, titulat amb el seu nomMariza, la cantant introdueix un aire de frescor i contemporaneïtat al repertori que lha fet famosa, el fado, amb incorporació d’altres músiques i ritmes. 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts
Regala Les Arts