Les Arts dedica aquest gener a la música en valencià - Les Arts, València

Les Arts dedica aquest gener a la música en valencià

‘Les Arts és Músiques Valencianes’

Les Arts dedica aquest gener a la música en valencià

 

  • Pep Gimeno, ‘Botifarra’ presentarà en concert el seu nou disc, ‘Ja ve l’aire’, el pròxim 13 de gener a l’Auditori de Les Arts

 

  • El cicle ‘Les Arts és Músiques Valencianes’ també rebrà Neus Ferri, el trio Marala, el duo de Mireia Vives i Borja Penalba i la cantant Esther

 

València (27.12.2022). Les Arts comença l’any dedicant el mes de gener al cicle ‘Les Arts és Músiques Valencianes’, en què diferents agrupacions que canten en valencià passaran pels escenaris del teatre d’òpera. El públic podrà disfrutar d’artistes tan variats com Pep Gimeno ‘Botifarra’, Neus Ferri, el trio Marala, el duo de Mireia Vives i Borja Penalba i la cantant Esther.

 

El primer a visitar Les Arts serà Pep Gimeno, ‘Botifarra’ el 13 de gener a les 20.00 hores. El natural de Xàtiva, que ha dedicat tota la seua vida a recuperar i promoure la música dels pobles, portarà el seu espectacle de música tradicional valenciana a l’Auditori, on presentarà el seu nou disc ‘Ja ve l’aire’, que veurà la llum a principis d’aquest any.

 

Aquest àlbum està titulat en honor del ‘single’ homònim del seu nou treball, interpretat juntament amb la cantant Noelia Llorens, ‘Titana’, en el qual aporta una sonoritat nova a les cançons tradicionals de treball, alhora que reivindica el paper essencial de les dones en el món agrícola.

 

En el concert i la gira promocional que farà després, Gimeno, principal referent de la música tradicional valenciana, estarà acompanyat per una banda integrada per Tóbal Rentero, Jordi Pastor, Robert Moreno, Miquel Pérez i Martina Sabariego, a més d’altres artistes invitats.

 

La següent a participar en el cicle és l’alcoiana Neus Ferri, coneguda per col·laborar amb artistes com Sole Giménez o Melendi. La cantant es presentarà el divendres 20 de gener a l’Aula Magistral de Les Arts, on promocionarà ‘Llar’, el seu tercer àlbum d’estudi.

 

Tant la mateixa Ferri com la crítica han considerat que ‘Llar’, el seu primer disc en valencià, és el més íntim que ha publicat fins a la data. La cantautora d’Alcoi va guanyar el Premi Carles Santos de la Música Valenciana al millor àlbum de pop per aquest homenatge a la família, l’amor, l’esperança i la vida.

 

El dissabte 21 serà el torn del trio musical Marala, integrat per la pedreguerina Sandra Monfort, la catalana Selma Bruna i la mallorquina Clara Fiol. Les recents guanyadores del Premi Carles Santos al millor disc de l’any i millor disc de música tradicional popular presentaran el seu últim treball, ‘Jota de morir’, publicat el passat setembre.

 

Inspirades en la música de les seues comunitats, Marala revisita el cant tradicional i el modernitza fusionant gèneres i utilitzant lletres de crítica social en referència a diversos temes com el feminisme o la conservació del patrimoni.

 

La següent data del cicle ‘Les Arts és Músiques Valencianes’ és el 27 de gener, amb un concert especial de Mireia Vives i Borja Penalba. El duo va comunicar recentment la seua separació després de més de deu anys junts. Com a part de la gira d’acomiadament ‘Punt i a part’, faran un repàs dels tres discos que han tret junts.

 

La cantant Esther serà l’encarregada de tancar el cicle amb un concert de pop el 28 de gener. La jove de Vinaròs, que va tindre un exitós debut amb el seu primer treball ‘Les teues ales’, presentarà el seu següent projecte, ‘Les cartes que mai vaig cremar’, el seu primer àlbum de llarga duració i llançat el passat desembre.

 

‘Les Arts és Músiques Valencianes’

 

Aquesta és la primera temporada en què Les Arts dedica un cicle sencer a la música valenciana, un fet que reflecteix el compromís de la institució amb la varietat de conjunts musicals del territori.

 

És per aquesta raó que en el cicle s’exploren els diferents estils i les expressions del panorama actual de la música de la Comunitat Valenciana: propostes que combinen la música tradicional, el pop, el ‘rock’, la música d’arrel, el mestissatge, la cançó d’autor…

 

Els preus de les entrades per al concert de Pep Gimeno, ‘Botifarra’ oscil·len entre 10 i 18 euros, mentre que la resta d’actuacions del cicle, que se celebraran a l’escenari de l’Aula Magistral de Les Arts, tenen un preu únic de 10 euros. Podeu aconseguir ja les entrades en la pàgina web de Les Arts.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts