Les Arts dedica el seu cercle de mecenatge a la memòria de la llegendària soprano valenciana Lucrezia Bori - Les Arts, València

Les Arts dedica el seu cercle de mecenatge a la memòria de la llegendària soprano valenciana Lucrezia Bori

Les Arts

 

Les Arts dedica el seu cercle de mecenatge a la memòria de la llegendària soprano valenciana Lucrezia Bori

 

  • Les Arts reivindica la figura de la cantant espanyola més important de la primera meitat del S. XX en el 135 aniversari del seu naixement
  • El pròxim 23 de desembre es retrà homenatge a la diva davant del sepulcre on descansen les seues restes al cementeri municipal de València

 

València (19.12.22). Les Arts dedicarà a la memòria de la llegendària soprano valenciana Lucrezia Bori (València, 1887 – Nova York, 1960) el seu cercle de mecenatge.

 

Davant del pròxim 135 aniversari del seu naixement, el Patronat de Les Arts concedirà el nom de Lucrezia Bori al cercle de mecenes del teatre en una reivindicació de la seua figura no sols com “la cantant espanyola més important de la primera meitat del S. XX”, sinó també com a “reconeguda filantropa i compromesa mecenes de les arts i, particularment, de la lírica”.

 

A aquest efecte, segons ha avançat el president del Patronat de Les Arts, Pablo Font de Mora, se li retrà homenatge el pròxim 23 de desembre davant del sepulcre on descansen les seues restes al cementeri municipal de València.

 

Lucrezia Bori va aconseguir l’estatus de ‘primera dama’ del Metropolitanade Nova York, escenari en el qual va regnar des de 1912 fins que es va retirar en 1936. En 1935, l’artista valenciana va ser la primera dona i intèrpret a ser triada membre del Consell d’Administració i, una vegada retirada dels escenaris, designada presidenta del Metropolitan Opera Guild.

 

La cantant valenciana va destacar, a més, per l’activa contribució a causes filantròpiques, per a les quals va posar al seu servei tant el seu reconegut talent com els seus impressionants contactes. Entre les nombroses iniciatives benèfiques que va abanderar, és particularment recordada en la Gran Poma per la campanya ‘Save the Metropolitan’, amb la qual va aconseguir salvar de la fallida la mítica companyia d’òpera estatunidenca després del crac del 29.

 

Malgrat la seua consolidada carrera als Estats Units, Lucrezia Bori mai va oblidar la seua València natal. Després de ser coneixedora dels efectes de la riuada de 1957, va reunir l’elit estatunidenca al Town Hall de Nova York en una gala amb la qual va recaptar 50.000 dòlars, que la ciutat va destinar a construir habitatges per a les famílies damnificades per la tragèdia.

 

Cercle Lucrezia Bori

 

El Cercle de mecenatge Lucrezia Bori té com a propòsit ser un punt de trobada de representants del teixit social i cultural dins de l’aposta de Les Arts per acostar i sensibilitzar la ciutadania amb el seu projecte artístic i divulgatiu.

 

El Patronat de Les Arts pretén, així, avançar en la posada en marxa d’accions per a fomentar el suport de la societat civil al creixement i desenvolupament de les activitats de Les Arts, així com contribuir a la dinamització del sector cultural en la Comunitat Valenciana.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts