James Gaffigan dirigeix la ‘Simfonia del Nou Món’ amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana - Les Arts, València

James Gaffigan dirigeix la ‘Simfonia del Nou Món’ amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana

Les Arts és Simfònic 

  • El programa, que s’interpretarà a València i Castelló, es completa amb ‘A la busca del más allá’, de Rodrigo i ‘Schéhérazade’, de Ravel
  • Les Arts, en la seua aposta pel públic jove, recorda que les localitats per als joves menors de 29 anys tenen un preu de 15 euros.

 

València (03.05.22). ‘Les Arts és Simfònic’ afronta la recta final de la temporada amb el penúltim concert liricosimfònic, a càrrec de James Gaffigan, que dirigirà l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en un programa amb obres de Rodrigo, Dvořák i Ravel.

Sota la batuta del mestre nord-americà, director musical de Les Arts, els músics faran sonar el pròxim 6 de maig, a les 20.00 hores, obres de tres compositors separats en el temps, però tots ells magnetitzats, en algun moment de les seues carreres, per l’influx de tradicions i cultures d’altres mons.

Joaquín Rodrigo es pregunta pels confins de l’univers i recorre a una rica orquestració raveliana en la seua inspirada peça ‘A la busca del más allá’, que el saguntí dedica a la NASA quan se li encarrega una composició per a la commemoració del bicentenari de la Declaració d’Independència dels Estats Units en 1976. Una obra que no té una història definida ni un contingut descriptiu, sinó que busca evocar en l’oient la sensació de misteri associada amb el llunyà, el més enllà.

Ravel, enamorat de la història de ‘Schéhérazade’, crea una obra dedicada a aquesta en què opta per un viatge cap al món asiàtic a través de tres passatges d’elegant colorit orquestral, guiats per la veu de mezzosoprano que interpretarà en aquesta ocasió Anna Goryachova, qui va protagonitzar amb gran èxit ‘La Cenerentola’ de Rossini en la passada temporada de Les Arts.

Tanca el programa la cèlebre ‘Simfonia del Nou Món’, en què Dvořák, atret pels ritmes afroamericans i indis que descobreix durant la seua estada als Estats Units, fusiona aquestes tradicions amb les melodies del folklore del seu país.

Les entrades per a assistir a aquest concert es poden adquirir a partir de 30 euros. A més, gràcies a la tarifa única que Les Arts ha proposat per a acostar l’òpera, el ‘lied’ i el simfònic als joves de menors de 29 anys, aquests podran adquirir qualsevol de les entrades a un preu de 15 euros.

Justament un dia després, el dissabte 7 de maig, James Gaffigan i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana oferiran aquest mateix programa a l’Auditori de Castelló, dins de la programació que Les Arts desenvolupa a la capital de la Plana.

James Gaffigan arriba a València després del seu reeixit debut en l’Opèra de París amb ‘Manon’, de Massenet i del seu retorn al Metropolitan de Nova York amb ‘Le nozze di Figaro’, de Mozart.

El batuta nord-americà dirigirà també aquest mes l’estrena a València de ‘Wozzeck’, d’Alban Berg, obra imprescindible en la història de l’òpera que encara no s’ha representat a la capital del Túria.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts