Les Arts porta ‘Macbeth’ de Verdi a 35 ajuntaments i societats musicals de la Comunitat Valenciana - Les Arts, València

Les Arts porta ‘Macbeth’ de Verdi a 35 ajuntaments i societats musicals de la Comunitat Valenciana

 

  • Les Arts oferirà de manera gratuïta l’‘streaming’ de la funció de ‘Macbeth’ de Verdi el dia 10 d’abril
  • Aquesta activitat clausura la Marató Verdi, que ha inclòs òpera, recitals, concerts, col·loquis, cine i tallers al voltant del compositor

 

València (7.4.22). El Palau de les Arts oferirà l’‘streaming’ de la funció de ‘Macbeth’, de Verdi, el pròxim 10 d’abril a les 19.00 h en 35 ajuntaments i societats musicals de la Comunitat Valenciana, activitat amb la qual es clausura la Marató Verdi.

D’aquesta manera, les Arts manté la seua aposta per l’‘streaming’ com a acció vertebradora de la seua programació perquè l’òpera i tota la seua oferta musical transcendisquen les parets de l’edifici de Calatrava i arriben a tots els racons del territori valencià.

Jesús Iglesias Noriega, director artístic de les Arts, ha agraït l’interés i la resposta de consistoris i societats musicals participants “en sumar-se a les accions d’obertura i territorialització de les Arts” dins de l’aposta de la institució perquè cada ciutadà trobe el seu espai en la programació del centre cultural.

En aquest sentit, Iglesias Noriega ha recordat que “aquest tipus d’accions continuaran en els pròxims mesos amb una nova edició de la gira autonòmica ‘Les Arts amb Tu’ amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i els artistes del Centre de Perfeccionament com a ambaixadors culturals”.

Segons ha explicat el director artístic, ‘Macbeth’ és un dels puntals artístics de la temporada. Composta per Giuseppe Verdi en els seus ‘anys de galera’, l’òpera, basada en l’obra homònima de William Shakespeare, seria preludi d’èxits de referència com ‘Rigoletto’, ‘Il trovatore’ i ‘La traviata’.

Considerada com una de les obres mestres del seu repertori, en aquest títol es distingeix ja el gust de Verdi per les ombres més profundes de l’ànima i les llums més confuses de la consciència humana.

Michele Mariotti, una de les grans batutes italianes, està a càrrec de la direcció musical del poderós retrat de l’ambició de Lord i Lady Macbeth, que interpreten el baríton Lucca Salsi i la soprano Anna Pirozzi.

Benedict Andrews, en la direcció d’escena, se centra en una cuidada i exigent direcció actoral que accentua el perfil més violent del sinistre matrimoni per a aquesta producció de la Royal Danish Opera, amb escenografia d’Ashley Martin-Davis, vestuari de Victoria Behr, il·luminació de Jon Clark i direcció de moviments coreogràfics de Ran Braun.

La retransmissió de ‘Macbeth’ és l’última de les 37 activitats que les Arts, juntament amb Turisme de la Comunitat Valenciana, ha orquestrat entorn de la figura del compositor de Busseto en la Marató Verdi: un complet calendari format per concerts, recitals, òpera, col·loquis, cine, tallers, menús gastronòmics i trobades en les tres províncies de la nostra geografia.

 

Ajuntaments i societats musicals 

A aquest projecte s’han sumat els ajuntaments d’Alaquàs, Alcublas, Aspe, Ayora, Benaguasil, Bocairent, Canals, el Campello, Chulilla, Cocentaina, l’Eliana, Montserrat, Museros, Vilafranca i Villena.

D’altra banda, també s’hi han unit diverses associacions musicals de les localitats següents: Agullent, Albalat dels Tarongers, Aldaia, Atzeneta d’Albaida, Beneixama, Benifaraig, Casinos, Castelló, la Font de la Figuera, Guadassuar, Llombai, Manises, Orihuela, San Fulgencio, Sot de Ferrer, Suera, Sumacàrcer, València, la Vall d’Uixó i Xàbia.

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts