Les Arts proposa un cap de setmana amb activitats familiars i preus populars - Les Arts, València

Les Arts proposa un cap de setmana amb activitats familiars i preus populars

• La Sala Principal obri les portes aquest diumenge amb ‘Matins a les Arts’ que ofereix per 5 euros un concert i una exposició de vestuari
• L’Aula Magistral acull tres funcions familiars de l’espectacle educatiu ‘Sent la música’

València (12.11.20). El Palau de les Arts proposa per a aquest cap de setmana una completa agenda amb activitats familiars i preus populars, dins de la seua aposta per reivindicar el paper de la cultura i de l’activitat artística com a elements de cohesió en l’actual context sanitari.

Durant el dissabte 14 i el diumenge 15 de novembre, dins del seu apartat ‘Les Arts és per a tots’, el centre cultural allotjarà propostes amb els màxims estàndards de seguretat perquè joves i adults puguen conéixer l’edifici i gaudir de la seua excel·lència artística.

Així ho ha assenyalat el director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega. “El compromís de les Arts com a teatre públic és oferir a la ciutadania activitats amb les quals es puga trobar un missatge positiu en aquests moments de crisi i, per descomptat, realitzar-les amb les més estrictes mesures sanitàries perquè sàpien que el lema ‘la cultura és segura’ és una realitat incontestable”.

Diumenge, 15 de novembre, a les 12.00 hores, la Sala Principal torna a obrir les portes per a la segona edició del cicle ‘Matins a les Arts’, una invitació a tots els que vulguen gaudir de la seua primera experiència en el teatre, des de la seua sala més emblemàtica.

Amb una entrada a preu únic de cinc euros, les Arts ofereix descobrir la seua programació amb un concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) i una exposició de vestuari d’òpera al vestíbul de la sala.

En aquesta ocasió, l’OCV interpreta el ‘Quartet per a corda, núm. 14 ‘La mort i la donzella’’ de Franz Schubert, en l’arranjament per a orquestra de corda de Gustav Mahler, i ‘La oración del torero’ de Joaquín Turina, en la seua versió per a orquestra de corda.

Com a complement, les Arts exhibirà el vestuari i ‘attrezzo’ de dues produccions: ‘La vida breve’, de Falla, que Giancarlo del Monaco va estrenar a València en 2010, i ‘The Turn of the Screw’, de Britten, que va adaptar Davide Livermore en 2017.

Per la seua banda, l’Aula Magistral allotjarà tres funcions familiars de ‘Sent la música’, una proposta didàctica dirigida a xiquets i xiquetes d’edats compreses entre 4 i 10 anys.

L’activitat s’exerceix a partir del conegut ‘efecte Mozart’ mitjançant la seua obra ‘Sonata per a dos pianos en re major, K 448’, que s’utilitza com a vehicle per al desenvolupament sensorial i en el procés d’integració dels més xicotets. Els pianistes Judit Kertész i Antonio Galera interpreten la partitura del geni de Salzburg mentre que l’especialista en Educació Especial Candela Bauxauli vertebra l’espectacle, de manera que els espectadors menuts puguen familiaritzar-se també amb el piano com a instrument de la família de la corda.

Les representacions familiars de ‘Sent la música’ tindran lloc dissabte 14, a les 17.00 hores, i diumenge en doble sessió matinal, la primera, a les 10.30 hores, i la segona a les 12.00 hores. Les localitats tenen un preu únic de set euros.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts