María Pagés inaugura el cicle ‘Les Arts és Dansa’ amb el seu espectacle ‘Una oda al tiempo’ - Les Arts, València

María Pagés inaugura el cicle ‘Les Arts és Dansa’ amb el seu espectacle ‘Una oda al tiempo’

  • L’embruixament de la dansa flamenca s’apodera de la Sala Principal de la mà d’una de les seues màximes exponents amb aquesta reflexió sobre el pas del temps
  • L’obra es representarà els dies 6, 7 i 8 de novembre. Les localitats tenen un preu entre 17 i 40 euros

València (5.11.20). María Pagés inaugura la segona edició del cicle ‘Les Arts és Dansa’ amb l’espectacle ‘Una oda al tiempo’ aquest divendres, 6 de novembre, a les 20.00 hores a la Sala Principal.

Considerada com una de les màximes exponents del flamenc espanyol, María Pagés fa un exercici d’introspecció sobre la contemporaneïtat i sobre el necessari diàleg amb la memòria en aquest muntatge, articulat en dotze escenes que volen ser una reflexió del pas del temps.

Artista d’enorme personalitat, María Pagés ha rebut, entre altres distincions, el Premi Nacional de Dansa i la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts pel seu concepte estètic del ball flamenc, que ha traspassat fronteres per a arribar a tot tipus de públics, sense que s’haja desvirtuat res de l’essència d’aquest art.

Directora, coreògrafa i creadora del vestuari d’‘Una oda al tiempo’, Pagés planteja des del flamenc, comptant amb la dramatúrgia i els textos d’El Arbi El Harti, una reflexió ètica i artística sobre el present; es pregunta sobre el món actual; revisa la llum i les ombres del nostre temps; parla de l’efímer, l’eternitat i de la implacable irreversibilitat del temps sobre el cos, el desig, l’art i la vida.

Acompanyada per quatre ‘bailaores’, quatre ‘bailaors’ i set músics, la genial sevillana explora la tradició cultural espanyola; revisa els pals flamencs i nodreix de la música d’Ígor Stravinsky, Bernard Herrmann, John Cage, Antonio Vivaldi i Georg Friedrich Händel.

‘Una oda al tiempo’ es representarà a la Sala Principal els dies 6, 7 i 8 de novembre. Les Arts recorda que les localitats tenen un preu entre 17 i 40 euros.

Amb la visió coreogràfica d’‘Una oda al tiempo’, les Arts tanca la seua trilogia temàtica al voltant de la resiliència de l’ésser humà, amb la qual ha iniciat la Temporada 2020-2021, i que ha abordat aquesta qüestió des de l’òptica de diferents disciplines artístiques, des de la música simfònica, amb la simfonia ‘Leningrad’, de Xostakóvitx, fins a l’òpera ‘Fin de partie’, de Kurtág.

‘Les Arts és Flamenco’

D’altra banda, el mes de novembre també comença el cicle ‘Les Arts és Flamenco’, que per a la Temporada 2020-2021 creix en diversitat i nombre de propostes per a reunir els artistes més rellevants del cant flamenc.

El pròxim dia 14 José Mercé serà l’encarregat d’inaugurar el monogràfic que les Arts dedica a aquest gènere, amb un espectacle que en el seu començament està dedicat als pals més d’‘arrel’ del flamenc juntament amb el seu guitarrista (Antonio Higuero) i en el qual el públic podrà gaudir també d’alguns dels més grans èxits de l’artista de Jerez.

Tancarà les actuacions de novembre Duquende, el dia 28 al Teatre Martín i Soler. El ‘cantaor’ de Sabadell és un altre dels referents del cant flamenc, a més d’una de les figures més respectades per l’honestedat i sentiment profund de les seues interpretacions.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts