Les Arts reuneix les joves estreles del repertori mozartià en el muntatge de ‘Così fan tutte’ que inaugura la temporada 2020-2021 - Les Arts, València

Les Arts reuneix les joves estreles del repertori mozartià en el muntatge de ‘Così fan tutte’ que inaugura la temporada 2020-2021

  • Stefano Montanari, consumat expert en òpera barroca i classicista, dirigeix un elenc amb Federica Lombardi, Paula Murrihy, Marina Monzó, Anicio Zorzi Giustiniani, Davide Luciano i Nahuel Di Pierro
  • Silvia Costa prepara un muntatge semiescenificat i de dues hores i quart de duració, adaptat als requisits de la nova normalitat

 

València (16.9.20). El Palau de les Arts reuneix noves estreles del repertori mozartià per a la producció de ‘Così fan tutte’, que inaugurarà aquest 27 de setembre la temporada 2020-2021 a la Sala Principal.

Sota la direcció musical de Stefano Montanari i escènica de Silvia Costa,  Federica Lombardi, Paula Murrihy, Marina Monzó, Anicio Zorzi Giustiniani, Davide Luciano i Nahuel Di Pierro assagen a les Arts la primera producció del curs operístic.

Les Arts presenta un repartiment de joves però experimentats intèrprets, habituals en aquest repertori en els repartiments dels teatres i festivals de més prestigi en el circuit operístic, per al títol que tanca la brillant trilogia Mozart-Da Ponte.

‘Così fan tutte’ és una exquisida comèdia d’embolics i enganys, que dissecciona les relacions amoroses en un món que, a les acaballes del segle XVIII, estava a punt de canviar definitivament, amb la qual les Arts manté la seua aposta per l’obra de Mozart com a referent imprescindible en la seua programació.

En l’apartat escènic, Silvia Costa es troba immersa en els treballs d’un muntatge, amb ‘attrezzo’ i vestuari, confeccionat per l’equip tècnic del teatre, i il·luminació de Marco Giusti, que està adaptat als requisits de la nova normalitat, però que conserva l’essència i la frescor del celebrat ‘dramma giocoso’ de Mozart.

El violinista i director Stefano Montanari, batuta d’acreditat prestigi en els repertoris barroc i clàssic, compagina els treballs en sala amb els solistes i el Cor de la Generalitat, amb les primeres lectures de la partitura amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Ascendents intèrprets

Debuta a les Arts, amb el paper de Fiordiligi, l’ascendent soprano Federica Lombardi, consagrada a pesar de la seua joventut com una de les intèrprets més cotitzades, especialment en els papers mozartians, en teatres com La Scala de Milà, el Metropolitan de Nova York, la Staatsoper de Viena o l’Òpera de Munic.

En el rol de la seua germana Dorabella, es presenta davant del públic valencià la mezzosoprano Paula Murrihy. Habitual en els teatres d’òpera europeus i nord-americans, la cantant irlandesa és a més una de les veus de referència per a Teodor Currentzis, amb qui col·labora regularment amb la seua agrupació MusicAeterna.

La valenciana Marina Monzó tanca la terna femenina com la intrigant donzella Despina. L’ascendent soprano, després del seu aplaudit treball en ‘La tabernera del puerto’ la passada temporada, farà amb ‘Così fan tutte’ el seu esperat debut operístic a les Arts.

En l’apartat masculí, canta per primera vegada a la Sala Principal el baríton italià Davide Luciano (Guglielmo) que, gràcies a les seues incursions en el repertori classicista i belcantista, s’ha revelat com un dels nous valors en la seua tessitura amb treballs a Nova York, Milà, Berlín o Moscou, entre altres places.

Per a interpretar a Ferrando, torna a la capital del Túria el tenor italià Anicio Zorzi Giustiniani. Col·laborador habitual dels màxims experts en classicisme i barroc musical com René Jacobs, Marc Minkowski, Ottavio Dantone i Fabio Biondi, el públic de les Arts recordarà la seua intervenció en ‘Le cinesi’, de Gluck en 2017.

Completa l’elenc principal, el baix argentí Nahuel di Pierro com el vell i manipulador filòsof Don Alfonso. Consumat intèrpret mozartià en l’actualitat, el cantant bonaerenc va fer al Palau de les Arts algunes de les seues primeres incursions professionals amb intensa presència en la primera temporada del teatre.

Entrades

A més de l’estrena de ‘Così fan tutte’ el pròxim 27 de setembre, les Arts ha programat altres tres representacions del títol els dies 30 d’aquest mateix mes, i el 2 i 4 d’octubre.

La versió semiescenificada de ‘Così fan tutte’ tindrà una duració aproximada de 2 hores i 15 minuts i es representarà sense descans.

La venda general de localitats per a aquest títol comença aquest divendres, 18 de setembre, a les 18.00 hores en la pàgina web del teatre. Els preus de les entrades per a ‘Così fan tutte’ oscil·len entre els 10 i 75 euros.

Entre les activitats al voltant de ‘Così fan tutte’, les Arts recorda que el dilluns, 21 de setembre, a les 19.30 hores, Ramon Gener oferirà la seua habitual conferència introductòria a l’Auditori, mentre que el dimecres, 23 de setembre, l’Aula Magistral acollirà un col·loqui del cicle ‘Perspectives’ amb els protagonistes d’aquest títol.

Marc Minkowski i Les Musiciens du Louvre protagonitzaran la segona incursió del repertori mozartià d’aquesta temporada amb la versió en concert de ‘Mitridate, re di Ponto’ a la Sala Principal el pròxim 20 de novembre.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts