Marzà: “Acostem les Arts als nostres pobles i ciutats amb 28 propostes musicals d’excel·lència” - Les Arts, València

Marzà: “Acostem les Arts als nostres pobles i ciutats amb 28 propostes musicals d’excel·lència”

València (18.06.20). Cultura de la Generalitat, de la mà de les Arts, ha organitzat una programació musical exhaustiva de concerts simfònics i de cambra a càrrec de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i recitals del Centre de Perfeccionament, que comprén una gira per 23 poblacions al llarg del territori valencià els mesos de juny, juliol i setembre, sota el títol ‘Les Arts amb tu’.

A això se suma la programació de l’òpera ‘El tutor burlat’ de ‘Les Arts Volant’ als cinc municipis que han tingut el títol de Capitalitat Cultural Valenciana: Gandia, Sagunt, Potries, Vilafranca i Altea.

Segons el conseller Vicent Marzà: “Acostem les Arts als nostres pobles i ciutats amb 28 propostes musicals d’excel·lència. És un projecte configurat dins de ‘reaCtivem’ gràcies a un treball magnífic dut a terme per l’equip de les Arts i especialment el seu director artístic, Jesús Iglesias Noriega”, i ha afegit: “Una proposta que ha vingut per a quedar-se, ja que respon a la vocació de territorialitzar la programació que sorgeix de les Arts, les activitats de la qual han de transcendir més enllà de l’edifici de la institució.”

“En aquest moment de tornada a l’activitat cultural i de reprendre vincles amb la ciutadania, la labor divulgativa de les Arts es fa encara més necessària. És important que el públic torne al teatre, però encara més tornar-li l’experiència de la música en viu després de mesos de confinament. Per això, amb aquesta gira posem a la seua disposició la nostra excel·lència artística, estiguen on estiguen”, ha explicat el director artístic, Jesús Iglesias Noriega.

 

‘Les Arts amb tu’: juny, juliol i setembre

 

Entre els mesos de juny i juliol es faran concerts de cambra de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana per a cordes i vents, i recitals dels joves cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament, que interpretaren àries d’òpera i romances de sarsuela.

‘Les Arts amb tu’ iniciarà el seu recorregut el dissabte vinent 20 de juny amb un recital del Centre de Perfeccionament al Centre Cultural Bernat i Baldoví de Sueca i continuarà la seua programació en díhuit localitats més: Villena (26 de juny), Ayora (26 de juny), Segorbe (27 de juny), Cirat (27 de juny), Morella (1 de juliol), Elx (3 de juliol), la Vila Joiosa (4 de juliol), Alzira (9 de juliol), Chiva (10 de juliol), Vinaròs (11 de juliol), Enguera (15 juliol), Dénia (17 de juliol), Albocàsser (18 de juliol), Llíria (22 de juliol), l’Alcora (22 de juliol), Borriana (23 de juliol), Cocentaina (23 de juliol) i Ademuz (25 de juliol).

Al setembre es faran quatre concerts simfònics de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a Alacant, Castelló, Orihuela i Sagunt.

 

‘Les Arts Volant’ a les poblacions que han tingut el títol de Capitalitat Cultural Valenciana

 

Es tracta de cinc representacions dins del programa ‘Les Arts Volant’ entre juny i juliol. L’òpera ‘El tutor burlat’, del valencià Vicent Martín i Soler, arribarà a Sagunt el 21 de juny, a Vilafranca l’1 de juliol, a Potries el 2 de juliol, a Gandia el 21 de juliol i a Altea el 22 de juliol.

Foto ©Mikel Ponce y Miguel Lorenzo


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts